Törmänen repi huumoria HIFK:n ylivoimasta: ”Kunhan ei omissa soi”

HIFK oli keskiviikkoiltana aivan eri joukkue kuin kahdella edellisellä Turun-vierailullaan. Vielä ensimmäinen erä ei paljoa luvannut, mutta tasonnosto toiseen erään oli melkoinen. HIFK voitti viimeiset 40 minuuttia tylysti 5–0, koko ottelun 5–2 ja siirtyi sarjassa ensimmäistä kertaa johtoon.

Yksi asia ei silti muuttunut. IFK:n ylivoima ei tälläkään kertaa onnistunut maalinteossa. Seitsemässä pudotuspeliottelussaan joukkue on päässyt miesylivoimalle 23 kertaa eikä ole onnistunut kertaakaan maalinteossa. Vastustaja on kyllä iskenyt kaksi alivoimamaalia.

Eikä kaukana ollut keskiviikkonakaan. TPS pääsi ensimmäisessä erässä alivoimalla hyökkäämään kahdella yhtä vastaan, mutta Kevin Lankinen otti kenties koko illan kannalta tärkeän torjunnan.

Sarjan ensimmäisen vierasvoiton jälkeen HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen otti tilanteen jo huumorilla, kun häneltä kysyttiin kommenttia ensimmäiseen erään, jonka TPS vielä voitti 2–0.

–Olin oikein tyytyväinen ensimmäiseen erään. Meillä oli ylivoima, mutta kertaakaan ei soinut omissa. Olihan siinä pieniä tyytyväisyyden aiheita, Törmänen letkautti.

Eikä päävalmentajan kuulemma tarvitse pyöritellä vaihtopenkillä päätään, vaikka HIFK:n ylivoima jää nollille illasta toiseen.

–Silmät kiinni vaan! Tottakai yritämme parantaa ylivoimaa, mutta muut ovat siitä enemmän huolissamme kuin me. Sehän se tavoite on, ettei omiin mene, Törmänen jatkoi itseironisella linjallaan.

–Täytyy silti muistaa, että ei se aika hukkaan mene. Kyllä se rasittaa vastustajaa, kun me pyöritämme ylivoimaa. TPS:llä on Eric Perriniä ja Tomi Kalliota alivoimalla, eli saamme heidän kärkimiehiltään energiaa pois. Joku kaunis päivä vielä teemme oikein ylivoimamaalinkin, Törmänen lupaa.

–Voitto on kuitenkin se tärkein. Tässä vaiheessa on ihan sama, millä tavalla tai tyylillä ne tulevat. Ylivoima on vain yksi asia, eikä sitä edes paljoa tule. Tottakai hyvä ylivoima edesauttaa voittamista, mutta eipä sitä tänään paljoa tarjottu puolin eikä toisin.

Ennen kaikkea luotsi oli tietysti tyytyväinen omiensa tasonnostoon ensimmäisen erän jälkeen. Kaksi viimeistä erää HIFK pystyi kontrolloimaan tapahtumia. Päätöserässäkin TPS:n kiri jäi parista hyvästä maalintekopaikasta huolimatta vajaaksi.

–Sovimme ennen peliä, että jokainen tekee henkilökohtaisesti jotain eri tavalla, oli se sitten ruokailu tai mikä tahansa, että ollaan valmiita voittamaan. Juuso Puustinen sen sitten osuvasti sanoi, että tehdään vanhan ajan ryöstöretki, robbery trip.

–Alussa emme reagoineet sillä tasolla, mitä sarjan viides peli vaatii, mutta siitä noustiin. Erätauolla käytiin läpi, mitä voittaminen täällä vaatii. Jätkät nostivat tasoaan ja saimme siitä voiton. Toinen ja etenkin kolmas erä olivat vahvoja. TPS tuli kovaa ja sai toki jokusen paikankin, mutta pidimme kioskin kiinni.

HIFK on muokannut kokoonpanoaan pitkin sarjaa. Törmäsen kommenteista oli rivien välistä luettavissa, ettei jokaisen kilpipaidan antama panos ole tyydyttänyt valmennusta.

–Valmennuksen kanssa on tehty kova työ, että tehdään pelaajille selväksi, että matseihin valitaan tietyt pelaajat. Tänään oli työmiehet kentällä, Törmänen kommentoi.

–Tänään olivat työmiehet kentällä. Nyt pitää katsoa nauhoja ja miettiä tarkasti, ketkä pelaavat perjantaina. Olemme siinä onnellisessa tilanteessa, että meillä on vaihtoehtoja käytettävissämme.

–On ihan selvä asia, että tällä joukkueella on vielä paljon potentiaalia rutistettavana. Se vaatii kuitenkin paljon jokaisessa vaiheessa. Ei voi odottaa ja ajatella, että otetaan nyt rauhassa. Ne hetket ovat menneet, tämä on play-offia, Törmänen painotti.