Tolvasen tahti ei laannu – tehojuniorin hattutemppu takasi Jokereille seitsemännen voiton putkeen

– Tuntuu, että kun se ensimmäinen maali menee sisään, niin sitten ne seuraavat tulevat helpommin, kuvailee Eeli Tolvanen.

Tunne vastaa todellisuutta. 

Tolvanen laukoi KHL-kauden toisen hattutemppunsa, kun Jokerit kaatoi HK Vitjazin maanantaina Helsingissä maalein 5–2. Voitto oli Jokereille jo seitsemäs perättäinen. Tällä tuloksella Jokerit sivuaa KHL-voittoennätystään avauskaudelta 2014–15.

Jokereiden ottelu sai karmean alun, kun Aleksander Nikulin laukoi Vitjazin johtoon vaivaisen 16 sekunnin pelin jälkeen. Jokerien avauserä ei muutenkaan ollut mitään koti-iloittelua, ja se näkyi myös katonrajan mediakuutiolla. Maksim Afinogenov ujutti 0–2-lukemat jokerivahti Ryan Zapolskin taakse jo ennen ensimmäistä erätaukoa.

Toisessa erässä oli jokeripitoisempi sointi. Ensini Tolvasen terävä rannelaukaus kavensi lukemat, ja aivan toisen erän viimeisillä sekunneilla John Norman tasoitti puntit henkisesti tärkeällä maalilla.

Kolmannessa erässä Jokerit käänsi ottelun, kun Tolvasen terävät rannelaukaukset upposivat kahdesti Vitjaz-vahti Mikhail Birjukovin selän taakse. Loppulukemat suti Tommi Huhtala, jolle maali oli kauden ensimmäinen.

– Ensimmäisellä erätauolla puhuttiin, että täytyy muuttaa peliä. Pidettiin seuraavat erät vastustaja hyvin otteessa ja pyörittiin hyökkäysalueella. Kolmannessa saatiin tarvittavat maalit, kaikkinensa meidän peli. Ketjuna tehtiin kolme maalia, ja ylipäätään laitettiin hyvällä prosentilla sisään, Tolvanen sanoi median piirittämänä.

Jokerit pelaa seuravan kerran perjantaina 29. syyskuuta, kun vieraaksi saapuu ex-jokeri Ville Lajusen edustama Moskovan Spartak.