Tlustyn lähes vuoden päivät kestänyt kuiva kausi päättyi

Jiri Tlusty pääsi pitkästä aikaa tuulettamaan maalia.

Kun pelaajan status on vahvasti NHL-painotteinen, ja hän silti kiekkoilee Suomessa, voisi helposti kuvitella, että jälki vastustajan kenttäpuoliskolla on tuhoisaa.

Mutta Kärppien Jiri Tlusty ei ainakaan vielä ole lunastanut häneen kohdistuneita suuria odotuksia. Perjantaina SaiPaa vastaan Tlusty teki nimittäin ensimmäisen liigamaalinsa 13. ottelussaan.

– Itseluottamus on kaikille pelaajille yksi tärkeimmistä ominaisuuksista ellei tärkein. Täytyy tunnustaa, että se on ollut koetuksella. Ei tämä ole ollut helppoa, Tlusty kertasi.

Tilannetta ei tietenkään helpottanut yhtään se, että 446 NHL-ottelun (89+88=177) Tlusty loukkasi viime tammikuussa ranteensa niin pahoin, että koko kevätkausi meni piloille ja ettei hän syksyn harjoitusleirillä läpäissyt Colorado Avalanchen lääkärintarkastusta.

Edellisen maalinsa Tlusty oli tehnyt New Jerseyn paidassa Buffaloa vastaan joulukuun 15. päivänä 2015 eli lähes vuosi sitten.

– Onneksi kysymys on joukkuepelistä, jossa kaikki aina auttavat toisiaan, Mika Pyörälän ja maamiehensä Jan Hruskan kanssa Kärppien ykkösketjussa hyökännyt Tlusty korosti,

Tlustylla on koossa nyt 1+4=5 tehopistettä. Hruskalla (0+3) maalitili on vielä avaamatta.

– Nyt hyppäämme bussiin, jossa nollaamme tämän ottelun ja alamme pikku hiljaa valmistautua huomiseen otteluun. Ottelut peräkkäisinä päivinä eivät koskaan ole helppoja, Tlusty viittasi lauantain JYP-otteluun.

Tlustyn tekemä 1–1-tasoitusmaali syntyi toisen erän puolessa välissä ylivoimalla. 28-vuotias tshekki pyöräytti itsensä vapaaksi ja ampui läheltä kiekon ranteella ohi Jussi Markkasen.