Teemu Eronen ratkaisi jatkoajan ylivoimasta pisteet HIFK:lle

Teemu Eronen teki HIFK:lle voittomaalin. Kuva Europhoto/Jukka Rautio

Ottelun toinen maalivahdin päälle ajaminen ratkaisi lopulta HIFK:n ja KalPan pelin. Jatkoajan viiden minuutin jäähyn aikana Teemu Eronen teki 2-1-voittomaalin.

Niko Mikkola osui Niklas Bäckströmin päähän ryntäyksessään ja sen myötä HIFK joutui vaihtamaan Kevin Lankisen maalin. Ilman pelaajan loukkaantumista Mikkola olisi varmaan selvinnyt tilanteesta vain ”kakkosella”. Bäckström tunsi huimasta ja huonovointisuutta, joten HIFK:n oli pakko tehdä vaihto.

- Tuossa vaiheessa peliä jää on jo huono. Yritimme löytää laukauspaikkoja, mutta KalPa pelasi erinomaista alivoimapeliä. Kiekko ajautui minulle ja löysin laukauspaikan. Onneksi meni sisään, Eronen sanoi ottelun ratkaisusta.

Peli oli paras ja vauhdikkain Helsingissä tällä kaudella pelatuista. Kummallekin joukkueelle voi povata vielä hyvää jatkoa kauden aikana.

- KalPalla on kova joukkue, joka liikkuu hyvin ja karvaa vahvasti. Olimme ajoittain tiukalla, mutta selvitimme kiperimmät paikat, Eronen jatkoi.

KalPa aloitti ottelun hyvin ja vei ensimmäistä erää selvästi. Sen kasvatti teki myös ottelun avausmaalin, mutta kuopiolaisten vahingoksi Jasse Ikonen on pelannut jo muutaman vuoden HIFK:ssa. Hän teki kauniisti aivan lähietäisyydeltä maalin, kun puolustaja Saku Salmelan laukaus oli osunut KalPan puolustukseen ja irtokiekko oli pudonnut pelattavaksi.

Toisessa erässä erotuomarit joutuivat todella kiperään paikkaan melkoisessa jäähysumassa. Harvinaisessa tilanteessa jouduttiin jopa kääntämään pelikelloa muutama sekunti taaksepäin, kun tuomitsijat päästivät KalPan Niko Mikkolan jäähypenkiltä jäähyn päätyttyä, vaikka KalPan vajaalukuisuus jatkui. KalPa ei tietenkään saanut joukkuerangaistusta, koska virhe oli toimitsijoiden.

Molempien vajaalukuisuuden aikana Juhamatti Aaltonen lahjoitti KalPalle ensimmäisen maalin, kun menetti aivan oman maalin edessä kiekon. Jesse Mankinen nosti komeasti ylös ihan HIFK:n maalin edessä. Kaksi ensimmäistä erää Aaltonen oli muutenkin heikko ottaen kaksi aika turhaa jäähyäkin. Maali oli sinänsä ansaittu, että KalPa hallitsi erään ajoittain jopa mielin määrin. Kolmannessa erässä hän heräsi taas peliin.

Kolmannessa erässä HIFK löysi taas juonen ja oli parempi. Kolmen pisteen voittoon se ei kuitenkaan yltänyt. Ottelu oli sille raskas, kun Bäckströmin ohella pois joutuivat puolustaja Matt Generous ja keskushyökkääjä Corey Elkins.

- Elkins on ainoa, joka ei meidän loukkaantumissumamme aikana ei ole ollut poissa, mutta nyt kävi näin. Huili on edessä. Sinänsä harmillista, että vastustaja ei ollut tilanteessa mukana lainkaan. Hänen luistimensa vain jäi jään rakoon, sanoi päävalmentaja Antti Törmänen.

HIFK oli tällä kertaa liikkeellä vain kuudelle puolustajalla. Kun Generous joutui pois, niin ylimääräinen hyökkääjä Thomas Nykopp pelasi kolmannen erän puolustajana. Paikka ei ole kovin tuttu hänelle.

- Pitihän sekin paikka kokeilla, kun isäkin oli puolustaja. Viimeksi olen tuolla paikalla pelannut joskus alle kahdeksanvuotiaana. Puolustuspeli on sinänsä tuttua, kun olen aika puolustava keskushyökkääjä. Avaaminen on aika outoa ja siksi annoinkin mielellään kiekon oikealle puolelle, hän sanoi.

Siellä pelasi ruotsalainen Daniel Grillfors.

KalPalle tämä oli kahdeksas peli peräkkäin, jossa joukkue on päässyt pisteille. Valmentaja Pekka Virta oli luonnollisesti harmissaan, vaikka kovin pettynyt ei ollutkaan.

- Luovuus jäi vähän puuttumaan, mutta olen aika tyytyväinen varsinkin viisi-viisi-pelaamiseemme, hän sanoi.