Tasaista, tasaista – Tampereella taas jatkoerä

Tasaista, tasaista. Vaikka Ilveksen Michael Keränen on tässä saanut kammettua viime ottelun jatkoaikaratkaisijan eli Sebastian Revon jään pintaan, varsinaisella peliajalla kumpikaan joukkueista ei ollut erityisesti niskan päällä. Kuva: Europhoto.

Nolla–nollaakin voi pelata viihdyttävästi. Tappara ja Ilves tarjosivat täpötäydelle Hakametsälle niin paljon kaikkea muuta, että yleisön reaktioita ja ilmeitä katsoessa maalittomuus ei varsinaisesti näyttänyt murehdittavan.

Tamperelaisten taistelu välieräpaikasta eteni toisen kerran peräkkäin jatkoerään.

Tiistain yhdeksän maalin iltamat olivat enää etäinen muisto menneisyydestä. Varsinaisella peliajalla ei nähty ainuttakaan osumaa, vaikka tekopaikkoja siunaantui molemmille.

Maalivahdeista Ilveksen Antti Lehtonen torjui varsinaisella peliajalla peräti 40 (15+15+10) kertaa. Tämän kevään sensaatiovahti venyi muutamaan otteeseen haamuluokan pelastuksiin.

Tapparan virkaveli Dominik Hrachovina oli hänkin erinomainen, mutta selvisi määrällisesti Lehtosta vähemmällä. Tshekki piti pömpelinsä puhtaana venyttämällä suojuksensa 26 (9+8+9) Ilveksen yrityksen eteen.

Tapparan maajoukkuehyökkääjistä Veli-Matti Savinainen, Jani Lajunen ja Kristian Kuusela ovat kolmen ottelun jälkeen yhä ilman tehopisteitä.

Torstaina ratkaisun iski Tapparan Sebastian Repo, tänään tilaisuus tarjoutuu uusille sankareille.

Hikeä, taistelua ja huima määrä peräksiantamattomuuta on nähty jo nyt.