Video: Harvinainen maalitilanne Liigassa - Tapparan Peltola osui, vaikkei osunutkaan

Ilmeisesti olisi jo pitänyt kyseenalaistaa Tapparan asenne, jos puolustavat mestarit olisivat jääneet kolmannenkin kerran pisteettä Jukurien nousijaryhmän edessä.

No, eivätpä jääneet. Tamperelaiset löysivät uuden tehomiehen erikoisella tavalla. Kun puolustaja Aleksi Salonen sairastui ja pakkiosasto kutistui aamulla viiden miehen vahvuiseksi, komensi valmentaja Jussi Tapola konkarilaituri Jukka Peltolan, 29, puolustajaksi. Tapola käytti kikkaa toistamiseen. Peltola pelasi pakkina myös viime kaudella CHL:n vierasottelussa Tshekissä.

"En ollutkaan ennen tehnyt maalia, jossa kiekkoa ei tarvitse saada maaliin."

- Tiesin, että Peltola pystyy sopeutumaan pelaamaan puolustajana. Hän vetää sitä roolia oikeastaan myös jatkoajoilla yhden kolmikkomme jäsenenä kolmella kolmea vastaan, Tapola muistutti.

Ja mitä Peltola tekikään!? Urakoi Tapparan muhkeimman peliajan 22.29 ja nakutti tehopisteet 1+2. Maaliaan hänen ei tarvinnut tehdä. Kiekko ei mennyt maaliin lainkaan, kun Peltola kaadettiin ajassa 59.49 läpiajossa kohti Jukurien tyhjää maalia. Kun tilanteesta tuomittaisiin muuten rangaistuslaukaus, muuttuu rike tyhjän maalin edessä tehtynä automaattisesti maaliksi.

- En ollutkaan ennen tehnyt maalia, jossa kiekkoa ei tarvitse saada maaliin, Peltola hymähti.

Maaliin ilmoitettiin aluksi syöttäjiksi Aleksi Elorinne ja Jani Lajunen, kunnes Mikkelin tilastomiehille selvisi, ettei teknisesti tuomittuun maaliin anneta syöttöpisteitä.

Jukureille tappio oli viides peräkkäinen. Joukkue on saanut sumasta vain yhden pisteen. Pudotuspeliviivan päällä mikkeliläiset pitää enää kolmen pisteen voittojen sarake.

Jukurien syöksy on hurjaa. Viimeisimmät 11 ottelua ovat tarjonneet mikkeliläisille kaksi voittoa ja yhteensä kuusi pistettä.

Seuraavaksi Jukureille heitetään pelastusrengas SaiPan, Sportin ja KooKoon muodossa. Kolme seuraavaa vastustajaa ovat kaikki sarjataulukosta Jukurien alapuolelta.

- Isossa kuvassahan kaikki näyttää hyvältä. Olemme tammikuun puolivälissä taistelemassa playoff-paikasta ja laitamme mestarijoukkueen tekemään täysillä töitä. Tappio ei hyvä ollut. Olemme jokaisessa pelissä hajulla, mutta vainu ei oikein riitä loppuun asti, kuvaili Jukurien valmentaja Risto Dufva.