Tapparan ennätysputki jäi kymmeneen – katso paikalliskamppailun huippuhetket

Kaikki putket päättyvät joskus, eikä kymmenen ottelun voittoliidossa ollut Tappara saanut putkelleen enää jatkoa paikallisvastustajansa Ilveksen kustannuksella.

– Semmoista se jääkiekko ja urheilu on. Emme me tänään putkia miettineet, mutta totta kai olisi ollut hieno nousta tällä joukkueella sen seuratilaston haltijaksi, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola pohti.

Ilves nappasi arvokkaan (vieras)voiton paikallisottelusta, kun Tappara kaatui maalein 3–1. Hallitseva mestari haki ankarasti tasoitusta päätöserässä, mutta keltapaidat taistelivat sitkeästi ja ratkaisivat ottelun tyhjään maaliin Juho Liuksialan illan toisella osumalla.

– Ilves puolusti hyvin, heidän maalivahtipelinsä oli hyvää, emmekä saaneet yv-pelilläkään hyvää tulosta niistä paikoista, joista olemme monesti tällä kaudella onnistuneet, Tapola sanoi.

Tappara oli hävinnyt edellisen kerran marraskuussa ja joukkueen kymmenen ottelun voittoputki tuli päätökseen. Niinpä tämän kauden ryhmittymä jakaa peräkkäisten voittojen seuraennätyksen kauden 1999–2000 Tappara-miehistön kanssa.

Ottelun lähtökohtiin kuului pitkän piste- ja voittojakson lisäksi se, että kauden kaikki kolme aiempaa Tampereen derbyä hävinnyt Ilves oli ottelussa pahasti varamiehinen. Kokoonpanosta puuttui toistakymmentä alkukauden vakiomiestä.

– Varmasti se tuo ennakkoon tietyn odotusarvon, ainakin suurelle yleisölle. En usko, että kukaan pelaaja sitä kuitenkaan mietti. On realismia ymmärtäää se asia, että emme me näitä pelejä aina voita, vaikka lyömmekin kaasun pohjaan, Tapola arveli.

Ilveksen virkaveli Karri Kivi piti voittoa kauden toistaiseksi maukkaimpana.

– Oli, kyllä se sitä oli. Paikallispeli, tupa täys, ja fiilinki katossa, niin ei kai Liigassa tämän maukkaampaa voittoa ole, Kivi myhäili.