Tapparan Christian Heljanko sai nautiskella turnausvoitosta heti ensimmäisessä ottelussaan

Christian Heljankon ensimmäinen peli Kirvesrinnossa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto.

Porvoon Huntersin/ HIFK:n kasvatti nautti Decens cupin voitosta vanhan seuransa kustannuksella. Tappara vei finaalin 4-1.

- Hyvä kutina oli peliin lähtiessä. Ja vielä kun oli vanha seura vastassa, niin ei parempaa vastustajaa omalle kohdalle olisi voinut kuvitella. Tuttuja oli puoli joukkuetta, ja niitäkin oli, joiden kanssa olen pelannut paljon nuorena. Vanha joukkuekaveri Juha Jääskä pääsi laittaan kiekon sisään. Piti antaa yksi, harmitteli Heljanko suu virneessä.

Jääskä teki ottelun avausmaalin tyylikkäällä rystyvippauksella. Joonas Rask ampui Heljankon patjoihin, josta Jääskä pääsi kuittaamaan. Jääskä teki maalin myös Pelicansia vastaan turnauksen ensimmäisessä ottelussa.

Ilta ei ollut Heljankolle erityisen raskas, 22 torjuntaa. Mutta se oli selvästi enemmän kuin HIFK:n Atte Engrenin yhdeksän.

- Paljon on pelissä parannettavaa, mutta kokonaisuutena olen tähän peliin ihan tyytyväinen. Huippupaikkoja ei paljon tullut. Tästä on hyvä lähteä parantaan.

Tappara on Heljankolle sopiva paikka kasvaa.

- Varmaan Hrachovina on meidän selkeä ykkönen. Mutta toisaalta se on hyvä: saa rauhassa kasvaa kun on sitten oikeasti valmis.

Heljankolla ei ole erityisiä toivomuksia ensi kauden peliajan suhteen.

- Se on ihan miten kiekko tarttuu. Ei ole tarkkaa määrää mielessä, miten paljon pitäisi päästä pelaan. Pääasia, että tatsi pysyisi yllä. Harjoittelun kautta lähden kauteen.