Tappara tyly juhlavieras

Tappara ja Jan-Mikael Järvinen olivat riehakkaita vieraita Lukon 80-vuotisjuhlapelissä. Kuva: Esa Urhonen

Lukon valmentaja Juha Vuori ilmestyi median eteen ääni käheänä ja ilman pikkutakkiaan. Tappio Tapparalle korpesi selvästi lujaa.

Sinällään tulos ei Lukon kannalta ollut häpeä. Raumalaiset taistelivat ja yrittivät, mutta kirvesrinnat veivät sarjapisteet maalein 4-5. Lauantain kamppailu Äijänsuolla oli Lukon 80-vuotisjuhlaottelu.

– Päällimmäisenä omassakin puserossa on iso pettymys. Ei perkele, se koko peli pitää kestää, Vuori täräytti.

– Toinen erä oli juuri sitä, että ei pelattu kuten on sovittu. Ei toi ole meidän pelitapamme. Eikä viides maali ollut sitä.

Tapparan viides osuma oli todellinen huipennus Lukon hankalalle illalle. Vain 12 sekuntia aiemmin Jesse Virtanen oli tuonut Lukon tasoihin ylivoimaosumallaan, mutta seuraavassa vaihdossa tamperelaiset kiekottelivat vaivattoman näköisesti maalintekoon.

Osuman viimeisteli Tapparan kultakypärä ja tuore kuukauden pelaaja Henrik Haapala.

– Tässä on hyvin yksinkertaisista asioista kyse. Jos paine pitää antaa, se annetaan, Vuori painotti.

– Sen verran monta kertaa näin on käynyt, että kovapäisimmälläkin pitäisi asia mennä kalloon.

Varsin kiihtyneesti esiintynyt päävalmentaja ei selvästikään arvostanut, että hänen joukkueelleen tuomittiin kahdeksan kaksiminuuttista Tapparan neljää jäähyä vastaan.

Neljästi Lukon pelaaja istui jäähypenkillä pelkästään toisessa erässä.

– Jos (Valentin) Claireaux tai joku ottaa tuollaisia jäähyjä, Vuori puuskahti.

– Ja välillä tuomari vetää ihan käteen. En viitsi sanoa suoraan, mitä kaikkea ajattelen. Harmittaa.

Alkuun kaikki sujui Lukon kannalta kuin tanssi. Aaron Gagnon ja Sami Lähteenmäki laittoivat kiekon verkkoon, ja Lukko oli kaukalon tapahtumien herran.

– Vähän huono lähtö oli, kun annettiin kaverille pari eteen. Tärkeä voitto kuitenkin. Tärkeää, että pystyimme kampeamaan itsemme voittoon, Tapparan nuori hyökkääjä Sebastian Repo arvioi.

Toisessa erässä kampeaminen toi Tapparalle kolme maalia. Aleksi Elorinne, Aleksi Salonen ja Veli-Matti Savinainen laittoivat lyhyin väliajoin kiekon Lukon verkkoon.

– Puhuimme kopissa, että ruvetaan tekemään meidän hommiamme ja kamppailemaan, Repo paljasti.

Kolmannessa erässä molemmat tekivät vielä kaksi maalia. Gagnon ja Jesse Virtanen viimeistelivät kotijoukkueen osumat, Repo ja Haapala Tapparan maalit.

Ottelu oli Tapparalle toinen samanhenkinen vuorokauden sisään. Puolustava mestari ei ollut hereillä alussa myöskään Ilvestä vastaan, mutta rutiini ja suoritustaso riittivät voittoon.

Mistä se kertoo?

– Varmaan siitä, että teemme asioita oikein. Olemme tosi fiksuja kiekolla ja voitamme pelejä, Repo niputti.