Tappara-leiri: Omaa tyhmyyttä

Tapparan Dominik Hrachovina ja kokeneen puolustajan Pekka Saravon yhteistyö toimi eilenkin saumattomasti. Hrachovina vaihdettiin tolppien väliin toisessa erässä. Kuva: Jukka Rautio

Harvoin on ottelun jälkeen kuultu yhtä yksimielisiä arvioita ottelun ratkaisusta kuin eilen. Toinen erä oli Tapparalle katastrofi, omiin upposi viisi maalia, ja jäähyt käänsivät kamppailun kulun.

– Meidän omaa tyhmyyttä tai heikkoutta se oli. Niiden kautta Ilves pääsi mukaan.

– Ite vähän hölmöiltiin, otettiin tyhmiä jäähyjä ja kaveri sai momentuminen itselleen.

– Oli paketti kasassa, mutta sitten otettiin tyhmiä jäähyjä.

Yllä olevat näkemykset ovat – tässä järjestyksessä – maalivahti  Dominik Hrachovinan, puolustaja Valtteri Kemiläisen ja päävalmentaja Jussi Tapolan.

Tappara menetti alle seitsemässä ja puolessa minuutissa kamppailun päästettyään viisi maalia. Ilves käänsi 2–0- ja 3–1-tappiolukemat edukseen ja otti Tapio Laakson (0+3), Matias Soinnun (2+0), Aleksi Mustosen (1+1) ja ex-kirvesrinta Teemu Aallon johdolla 6–3-vierasvoiton.

Mestaruutta puolustavan Tapparan antisankariksi kohosi yleensä positiivisissa otsikoissa paistatteleva Veli-Matti Savinainen. Runkosarjassa maalikuningas iski peräti seitsemän maalia Ilveksen verkkoon, mutta nyt kaikki toisen erän kolme kaksiminuuttista kirjattiin hänelle.

– Tunnetilaa ei pystytty ihan joka hetkessä säätelemään oikein, Tapola myönsi. 

Valmentaja ei vyöryttänyt vastuuta rangaistuksista kokeneen tuomarikaksikon eli Jari Levosen ja Petri Lindqvistin niskoille.

– Ite pitää pystyä pelaamaan viisaammin.

Yhtä lailla Tapparan leirissä vallitsi rikkomaton yksimielisyys siitä, että omassa pelaamisessakin oli paljon hyvää. 

– Ei me missään nimessä pelattu heikosti, mehän johdettiin 3–1, mutta sitten... tuli niitä jäähyjä, Tapparan maalille kesken ottelun 3–4-tilanteessa vaihdettu Hrachovina harmitteli.

Samaa mieltä oli myös päävalmentaja Tapola.

– Yrityksen puutteesta se ei ole kiinni, vaan pitää säilyttää kärsivällisyys ja maltti pelaamiseen, Tapola korosti.

Runkosarjassa Hrachovina pelasi lähes tuplamäärän pelejä ja minuutteja (2370–1270) Teemu Lassilaan verrattuna, mutta eilen tshekki aloitti ottelun vaihtopenkillä. Vain yhden kiekon (Ilveksen kuudes syntyi tyhjään maaliin) taakseen päästänyt
Hrachovina on luonnollisesti valmis jatkamaan siitä, mihin tiistaina jäi.

– Totta kai mä haluaisin pelata, mutta me ollaan joukkue, ja pomot päättää.