Tappara-kippari Peltola: "Sinne päin ja silmät kii"

Voittomaali maistui. Tapparan kapteeni avasi liigakauden maalitilinsä kauden 12:nnessa ottelussaan iskemällä illan yhdennentoista osuman. Vajaa minuutti ennen peliajan täyttymistä toi Tapparalle täyden potin 6–5-voitolla.

Jos maalit ovat jääkiekkoilun suola, Tapparan ja HPK:n kohtaamisessa sydän- ja verisuonitautien riskitekijää oli tarjolla isolla sirottimella. Sarjakärki ja -kolmonen pöllyyttivät maalipitsejä vuorotahtiin ja yhdentoista osuman verran.

Tapparasta pisteille ylsi kahdeksan pelaajaa. HPK löi vielä piirun paremmaksi: peräti 11 kerholaista kirjautti tililleen vähintään yhden syöttöpisteen. Se oli  hämeenlinnalaisille lopulta laiha lohtu. Sarjakärki oli ilkeä isäntä jättämällä ratkaisun viimeiselle mahdolliselle minuutille.

Tappara iski 6–5-voittomaalinsa vain 50,6 sekuntia ennen loppusummeria. Edellisessä kotipelissä viime torstaina Lukko taittui 30,9 sekuntia ennen varsinaisen peliajan ajan umpeutumista.

Ratkaisuosuman iski Jukka Peltola, joka sai samalla avattua kauden maalitilinsä. Metodi oli niin sanotusti perinteistäkin perinteisempi.

– Sinne päin ja silmät kii – nyt oli kyllä niin, se pitää ihan rehellisesti myöntää, Peltola myhäili.

Kirvesrintojen kapteeni oli kiskonut kauden 11 ensimmäistä liigaottelua saldolla 0+6, eikä eilenkään vielä kolmannen erän alussa ruusuiselta näyttänyt. Päätöserän alussa Peltola onnistui nostamaan kiekon noin 92-prosenttisesti tyhjänä ammottaneen maalin yli, kun Jan-Mikael Järvinen (0+3) tarjoili ketjukaverilleen niin sanotun satavarman maalin.

Ei ihme, että pelin jälkeen oli vapautunut fiilis.

– Kyllähän niitä paikkoja on ollut. Joku tietäjä on joskus sanonut, ettei niin kauan tarvitse olla huolissaan, kun paikoille pääsee. Mutta olihan se sillä lailla helpottavaa ja hyvä, että nyt sain sinne raamien väliin, Peltola pohti.

Ei ottelun viihdearvo pelkästään valotaulun lukemista kiinni jäänyt.

Tappara ja HPK tarjosivat syyslomalaisille ja muulle yleisölle varsinaista "murrosikälätkää". Pakit työntelivät kaukalon kummassakin päässä vastustajan hyökkääjiä omien maalivahtiensa päälle ja syöksyivät perään ikään kuin opettamaan, että "meidän veskarin koskemattomuutta ei loukata".

Kahden erän jälkeen joukkueille oli puhallettu kymmenen kakkosta (5–5), ja lähes joka toisen vihellyksen jälkeen jään pinnasta löytyi kolmesta-neljään polvilleen pakotettua tai mahallaan maannutta pääosanesittäjää. Välillä toki köllöteltiin myös selällään.

​​​​​​​Vauhdikas ja tilanteita tuottanut ottelu oli yleisölle maistuvaa herkkua.

Oliko toimitusjohtajalta tai markkinointiosastolta tullut ohjeistusta?

– Jaa, että pitää pelata viihdyttävää lätkää? Ei, ei ollut, Peltola virnisti.

Ja mikäpä oli virnistäessä, sillä täysi kolmen pisteen potti merkitsee sitä, että 26 pistettä keränneen Tapparan sarjajohto on ensimmäisen runkosarjaviidenneksen jälkeen kolme pistettä. Harva osasi povata puolustavalle mestarille näin lentävää lähtöä, mutta kirvesrintojen piikkipaikka on toki monin verroin vähäisempi yllätys kuin sarjataulukon seuraavien joukkueiden nimet.  KalPa, Ässät, Sport ja HPK miehittävät nyt sijat 2–5.