Tapola: "Tämä on hieno tapahtuma, jos voittaa. Paljon ei jää käteen, jos tulee turpiin"

Voittajat on helppo houkutella ryhmäkuvaan. Kuva: Jukka Rautio/EurophotoKuudenkymmenen minuutin jälkeen taululla komeilleet 3–3-lukemat olivat molempien joukkueiden valmentajien mielestä oikeutetut.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola myönsi, ettei pelin jäädyttäminen mennyt loppuhetkillä ihan putkeen.
– Täytyy kyllä sanoa, että Ilves ansaitsi tasapelin 60 minuutin jälkeen. Se oli vähintään oikeutettua, Tapola myönsi rehdisti.

– Jotenkin se oli oikeutettua, että peli oli 60 minuutin jälkeen tasan, virkaveli Karri Kivi komppasi parin metrin päässä vieressä.

Siihen Kiven tyytyväisyyden aiheeet jäivätkin. Sanavalmis luotsi ei sen 

– Vaikka kaikki muu oli hienoa, oli paljon väkeä ja muuta, niin pelin jälkeistä tunnetta hallitsee tulos. Aina, kun tulee nenään, niin on paska fiilis, Kivi harmitteli.

– Voiko jokin kirpaista jääkiekossa enemmän? Ehkä se, että lennän nokalleni tuossa kaukalon laidalla. Totta hemmetissä kirpaisee, Kivi sadatteli.

Tapparan Tapola oli samoilla linjoilla, toki eri perusteilla.

– Tämä on hieno tapahtuma, jos voittaa. Paljon ei jää käteen, jos tulee turpiin.

Kirvesrinnat olivat voittaneet kauden kaksi aiempaa ottelua varsinaisella peliajalla. Perjantain pakkasderbyn jälkeen pisteet ovat Tapparalle nyt 8–1.

– Totta kai se vaikutti, että meiltä oli paljon hyviä pelaajia sivussa, mutta loppu olis pitänyt silti pystyä hoitamaan, Tapola sanoi.

– Olosuhteet ja puitteet olivat erittäin hyvät. Kitos Ilvekselle hienosta tapahtumasta, Tapola sanoi ja muistutti, että normaalista poikkeavasta esillepanosta huolimatta panos itsessään oli normaali: