Taikasanoja ei ole, töitä on vain tehtävä

Viime viikko toi Kärpille kolme pistettä kolmesta pelistä. Tämä viikko kaksi pistettä kolmesta pelistä. Trendi siis ei ole ainakaan nouseva.

Lauantaina Kärpät sai kotiareenallaan kuonoon Ilvekseltä 3–2. Tappio oli Kärpille kotona jo neljäs peräkkäinen. Kymmenen ottelun kuntopuntarissa Kärpät on vihoviimeinen. Pisteitä tässä jaksossa on tullut vain seitsemän eli pistekeskiarvo ottelua kohti on surkea 0,70.

– Ihan ok-peli ei riitä. Meidän pitää pystyä parempaan, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen siunaili ties monennenko kerran tällä kaudella.

Kärpät on juuttunut lujasti sarjan häntäpäähän. Nousu kauhuviivan paremmalle puolelle vaatisi pitkäkestoista ryhtiliikettä vaikkapa 1,75 pisteen keskiarvolla per ottelu.

– Ei tässä mitään taikasanaa ole. Töitä tehdään, ja joka päivä saadaa toivottavasti joku juttu lisää. Syyllisiä ei haeta, vaan keskitymme siihen, miten koko hommaa voi kehittää.

Päävalmentaja korostaa, että kaikki on pelissä. Niin kopissa kuin kaukalossa.

– Joukkue antaa jokaisessa pelissä kaikkensa ja sydän verellään yrittää voittaa, Suikkanen korosti.

Ei huonoa, ettei jotain hyvääkin.

– Jesse Koskenkorvan johtama ketju oli meiltä ylivoimaisesti paras, yksilönä kaksi maalia tehnyt Mikko Lehtonen loistava, ja kaksi kuukautta peleistä sivussa ollut Jesse Saarinen (0+1) erittäin hyvä.

”Anteeksiantamatonta, mutta en tiedä ratkesiko peli siihen tilanteeseen. Jäähy oli turha ja tuli inhottavaan paikkaan.”

Yritteliääseeseen kärppäilmeeseen ruman kauneusvirheen raapaisi maalivahti Sami Aittokallio, joka vaihtoaitioon luistellessaan torppasi matkan varrella Ilveksen Eetu Suomen nurin. Kärpät olisi päässyt pelaamaan viimeisen minuutin kuudella viittä vastaan.

Suikkanen oli sanoissaan varsin armelias.

– Anteeksiantamatonta, mutta en tiedä ratkesiko peli siihen tilanteeseen. Jäähy oli turha ja tuli inhottavaan paikkaan.

Ilveksen päävalmentajalle Karri Kivelle pisteet kelpasivat.

– Erityisen ilahduttavaa kolmen pisteen lisäksi on se, että koko jengi onnistui. Tarkoitus oli saada mustaa maalille ja nopea avausmaali. Tämä oli meille hyvä päivä, Kivi myhäili.

Suikkanen on ollut ennenkin kovissa paikoissa, joten kipeä nykytilanne ei ole hänelle uusi.

– Ennen joulua hävisimme Hokissa kahdeksan peliä putkeen, mutta silti voitimme keväällä 2008 Mestiksen mestaruuden, hän haki vertailupohjaa.