Suunta on oikea, Kärpät ja Kai Suikkanen

Suunta on oikea, Kärpät ja Kai Suikkanen. Vaikka pelillinen paketti ei vieläkään tarjoa suuria innostuksen aiheita, joukkue pystyy rouhimaan pisteitä kärkijoukkueiden tahtiin.

Kärpät teki lauantaina kotiareenallaan viisi maalia, ja kaikki tasakentällisin viidellä viittä vastaan. Kun kuntopuntariksi otetaan kymmenen ottelun mittainen otos, Kärppien pistekeskiarvo on tasan kaksi, ja parempaan ovat pystyneet vain hämäläiset Tappara (2,40) ja HPK (2,10) sekä varsinaissuomalaisten TPS (2,10).

Kaiken lisäksi tämä oli ensimmäinen kerta, kun joukkue pystyi tarjoamaan kotiyleisölleen enemmän kuin neljä maalia.

– Saimme oppia kärsivällisyydestä. Kärpät teki maalinsa meidän karkeista hyökkäysalueen virheistämme. Peli ratkesi niihin, ja 4–2-maali oli se ratkaiseva , SaiPan päävalmentaja Ari Santanen puhalteli.

Suikkasen elekieli oli arvatenkin rento.

– Olimme tasakentällisin SaiPaa parempia, joten sitä taustaa vasten voitto oli ansaittu, Suikkanen kommentoi.

"Jos jääkiekossa jaettaisiin täysosumista tyylipisteitä, 2–1-johtomaalista U20 MM-kultamitalisti saisi täyden kympin, sillä läpiajo ja näyttävä harhautus Jussi Markkasen selän taakse kuuluvat kauden ehdottomiin kohokohtiin Raksilassa."

Mika Pyörälä (16+21=37) on kannatellut reppuselässään joukkuetta koko alkukauden, ja tällä viikolla hän keräsi kolmesta ottelusta tehot 2+5=7.

Mutta Pyörälä ei enää ole yksin. Suikkanen on rakentanut erittäin toimivan ketjun, jossa maestron laidoilla ykkösessä viilettävät John Albert ja Jesse Saarinen. Albert on nousemassa tasolle, jota häneltä odotetaan. Hän on hanakasti ratkaisuihin pyrkivä amerikkalaishyökkääjä, joka on tehnyt tällä viikolla kolmessa ottelussa 2+2=4.

Kaiken lisäksi kakkosketju Saku Mäenalanen – Antti Kalapudas – Ville Leskinen alkaa saada oman palasensa kohdalleen. Mäenalanen ja Leskinen ovat pelanneet nousujohteisesti viimeiset kymmenen peliä, ja nyt myös Kalapudas on nousemassa parrasvaloihin. Kalapudas teki SaiPan verkkoon ennätysmäisesti 2+1. Nyt tämän kauden liigapisteet näyttävät lukemia 4+6=10.

Jos jääkiekossa jaettaisiin täysosumista tyylipisteitä, 2–1-johtomaalista U20 MM-kultamitalisti saisi täyden kympin, sillä läpiajo ja näyttävä harhautus Jussi Markkasen selän taakse kuuluvat kauden ehdottomiin kohokohtiin Raksilassa.

– Ajattelin, että Markkasen räpyläpuolella on tilaa. Harhautin ensin kilpipuolelle, sitten siirsin toiseen reunaan, ja sinne upposi, Oulaisten Huimasta liigavalojen alle ponnistanut Kalapudas kertasi.

Ja 4–2-maali – no joo – meni sisään toppahousuista.

SaiPa teki molemmat maalinsa ylivoimalla ja rankaisi Kärppiä 66,7 prosentin teholla. Kärpät on edelleen Liigan kolmanneksi paras alivoimajoukkue, mutta SaiPan tylytys ylivoimalla varmasti jää mietityttämään oululaisten valmennustiimiä.

Ottelun avauserässä nähtiin valitettava sivujuonne, sillä sinänsä vaarattoman näköisessä taklaustilanteessa sekä taklaaja että taklattu loukkaantuivat niin pahoin, etteivät he voineet jatkaa ottelua. SaiPan Joni Nikon ja taklauksen alle jääneen Kärppien Taneli Ronkaisen iltapuhde jäi neljään vaihtoon. Ronkainen loukkasi ilmeisesti ranteensa, ja alustavan ennusteen mukaan koko loppukausi on vaarassa.

Kärppien kokoonpanosta puuttui aiemmin nelosketjuun pudonnut Jan Hruska, jolle ei nyt löytynyt lainkaan tilaa kaukaloon.

– Julius Hermosen mukana hyökkäyspäähän saatiin nuorta nälkäistä voimaa, Suikkanen kiitteli.

– Katsotaan sitten seuraavassa pelissä, onko Hruska mukana kokoonpanossa, Suikkanen pyöritteli.