Superkaksikko ratkaisi Tampereen derbyn Tapparalle - katso video

Pöytä oli kirjaimellisesti katettu kotijoukkue Tapparan pikkujoulujuhlille, eikä täpötäyden Hakametsän oranssihenkinen yleisö tälläkään kertaa joutunut poistumaan pettyneenä pikkupakkaseen. Nousu kolmen maalin takaa tasoihin 30,7 sekuntia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä oli – näkökulmasta riiippuen – riemukas tai katkeraakin katkerampi.

Tasoitus 3–3:een oli maalinsylkijä Veli-Matti Savinaisen käsialaa. Sarjan pörssikärjen Henrik Haapalan ja Teemu Nurmen pohjustamaa osumaa tarkistettiin pitkään videolta, mutta ratkaisussa ei ollut mitään ihmettelemistä. Maali mikä maali, eikä arvo-osuman viimeistelijä ollut iso yllätys. Maalipörssiä johtavalle Savinaiselle se oli jo kauden 11:s.   
Kahdestoista Savinaisen osumakin nähtiin vielä, ja samalla ratkaisuosuma päätyi myös virallisiin maalitilastoihin. Jatkoaikamaalissa asialla oli sama superkaksikko kuin tasoituksessakin. Haapala syötti, Savinainen laukoi.

Tappara voitti 4–3 (0–1, 1–2, 2–0, 1–0) ja otti samalla jo kauden toisen voittonsa kamppailussa Tampereen herruudesta.

Perjantain ottelun kaava oli samanlainen kuin syyskuussa Tampereen ensimmäisessä derbyssä. Siinäkin kamppailua Ilves johti kahden erän jälkeen (2–1), mutta Tappara tuli päätöserässä takaa tasoihin ja paineli viimeisellä vitosella ohi. Sen pelin sinioranssit voittivat lopulta 4–2.

Tappara kiri eron kiinni niin kuin mestari tekee: maali kerrallaan, kuinkas muutenkaan. Ensin isännät tulivat päätöserän puolivälissä maalin päähän, kun Jukka Peltola räväytti ranteella vasemman B-pisteen päältä sellaisen vedon, ettei Toivonen ehtinyt reagoida. Osuma oli harvakseen viimeistelevälle kapteenille vasta kauden toinen.

Ottelun alku ei ollut pelillisesti aivan niin selkeää Ilveksen hallintaa kuin 0–3-lukemista olisi voinut päätellä. Syntipukiksi joutui Tappara-vahti Teemu Lassila, joka päästi taakseen kaksi maalia kakkoserän alussa. Ville Meskasen ja Tapio Laakson puolentoista minuutin välein iskemät 0–2- ja 0–3-maalit olivat liikaa Tapparan valmennusjohdolle. Lassila sai tehdä tilaa Dominik Hrachovinalle, joka luisteli tolppien väliin ajassa 23.16.

Tapparan maalivahtikaksikko sai varsinaisella peliajalla tilastoihin vain yhdeksän torjuntaa. Lassila ehti runsaan erän aikana päästää mainitut kolme osumaa ja torjua kiekon neljästi. Hrachovinan torjuntalukemat olivat 4+1.

Toisen ottelunsa Ilves-paidassa pelannut Brett Bulmer pelasi nyt selvästi debyyttiotteluaan heikommin. Alkukauden olematon ottelutuntuma näkyi heikonlaisena liikkeenä, ja varsinkin kolmella kolmea vastaan pelatussa viiden minuutin "jatkoerässä" kanadalaisen kankeus oli turvallisuusriski tupsukorville.