Superkaksikko pohjusti, Peltola ratkaisi

Jukka Peltola näytti kapteenin esimerkikkiä ja teki voittomaalin. Kuva: JP Mikola

Marraskuun sateinen sää ja nykyvireinen Tappara antavat nykyisellään mahdollisuuden siihen, että kirvesrintojen kannattajat voivat vaikka haravoida tai käydä lenkillä avauserän aikana. Sen sijaan päätöserässä ja kolmella kolmea vastaan pelatuissa jatkoajoilla kannattaa olla paikalla ja katse kaukalossa.

Tapparan ykkösketjun ajassa 64.32 viimeistelemä ratkaisumaali oli upea. Veli-Matti Savinainen ja Henrik Haapala syöttelivät JYP-kolmikon eksyksiin. Kapteeni Jukka Peltola pääsi tinttaamaan 3–2-voittomaalin Pekka Tuokkolan taakse.

– Nuo kaksi veljestä sen pohjustivat. Olisin varmaan tupillakin saanut kiekon siitä sisään, ottelussa kaksi maalia tehnyt Peltola veisteli.

Parivaljakko Savinainen–Haapala on ollut tulikuuma koko alkukauden, mutta juuri nyt duosta on tullut roihuava trio. Peltola silmin nähden nauttii ilmiliekeissä olevien ketjukaveriensa seurasta..

– On ja off ice siinä on kaksi sellaista jätkää, ettei löydä muualta. Kaksi melkoista velikultaa. Jäällä Henkka on tehnyt paljon peliä, ja "Savi" on iskenyt maaleja. Molemmilta näkee vahvaa kiekollista haastamista ja itseluottamusta, Peltola kuvaili.

JYP johti avauserän jälkeen kahdella maalilla Juha-Pekka Hytösen ja Juuso Vainion (1+1) osumilla, mutta toisen erän hallinta ei enää näkynyt tulostaululla. 

– Pelinä ei ollut huono, mutta silti hävittiin. Iso juttu on se, että pitäis oppia tekemään paikoista maaleja, JYP-puolustaja Sami Niku harmitteli.

Tappara nousi päätöserässä marraskuulle ominaiseen tyyliinsä ensin tasoihin, ja iski jatkoajalla äkkikuoleman. Osumaa hyvinkin läheltä todistanut Niku ei jaksanut sirotella osumasta tuhkaa päälleen.

– Sehän oli ihan hieno kuvio. Ite heittäydyin siinä, ja tais (Antti) Suomelakin heittäytyä, Niku puisteli päätään pelin jälkeen.

Tappara jatkaa kahden pisteen voittonsa jälkeen luonnollisesti sarjakärjessä. Ero jumbona kärvistelevään Lukkoon on nyt 31 pistettä.