Suikkanen suitsutti ”loistavaa taistelupistettä”

Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen hyrisi tyytyväisyyttään tiistai-iltana Prahan O2-areenalla, missä hallihenkilökunta jo täyttä päätä purki kaukaloa rocktähti Bryan Adamsin keskiviikoisen konsertin tieltä.

Takana oli hientäyteinen Mestarien liigan (CHL) 60-minuuttinen, joka päättyi ”ratkaisemattomaan” 1–1-tasapeliin Sparta Prahaa vastaan.

– Loistava peli ja taisteltu tasapeli. Olen erittäin tyytyväinen, vaikka toisaalta meillä oli täydet mahdollisuudet voittaa tämä ottelu, Suikkanen kommentoi.

– Tason nosto viime lauantain Sport-peliin verrattuna oli huikea, ja täytyy vielä muistaa, kuinka kova vastustaja meillä oli tänään vastassa. Puolustimme todella hyvin, päävalmentaja hehkutti.

Ottelu oli CHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäinen kohtaaminen. Toinen osaottelu pelataan ensi tiistaina Oulussa, missä pelin henki on selvä: voittaja jatkaa 16 parhaan joukkoon.

"Huutelimme tuomareille, kyselimme ja ihmettelimme, mutta vastaus oli se, että Saarinen oli kuulemma liian kyyryssä tai matalalla. No varmasti oli, kun vastustaja on metrin pitempi."

Kärppien jo ennestään pitkään loukkaantuneiden pelaajien listaan lisättiin tiistaina uusi nimi, kun Spartan italialaiskanadalainen hyökkääjä Brian Ihnacak torppasi kolmannessa erässä Jesse Saarisen rumasti päin kaukalon laitaa. Saarinen pääsi omin avuin vaihtoaitioon, mutta ei enää palannut jäälle.

Ihnacakin olkapää osui ikävästi Saarista suoraan päähän, mutta tilanteesta ei tuomittu jäähyä.

– Huutelimme tuomareille, kyselimme ja ihmettelimme, mutta vastaus oli se, että Saarinen oli kuulemma liian kyyryssä ja matalalla. No varmasti oli, kun vastustaja on metrin pitempi, Suikkanen puhisi.

Saarisen tiistai-iltana kokemat oireet täyttävät aivotärähdyksen tunnusmerkit, eikä hän todennäköisesti ole mukana, kun Kärpät kohtaa torstaina kotijäällään KalPan.

– Jo viides hyökkääjä sairastuvalle. Ei tässä todellakaan ole liikaa miehiä käytettävissä, Suikkanen mietti loukkaantumisten runteleman joukkueen nykytilannetta.

"Hyökkäyspäässä suurimman sulan hattuun saa A-juniori-ikäinen nelosketju, jossa Sami Anttila, Tino Metsävainio ja Aku Kestilä pelasivat todella miehekkäästi ja ennakkoluulottomasti."

Kärpät pelasi toisessa erässä pätkittäin kauden toistaiseksi parasta ja iloisinta hyökkäyspeliä. Palkinto tuli ajassa 29.31, kun Aku Kestilä voitti maalin takana kaksinkamppailun ja vapautti Miska Humalojan tekopaikkaan. Humaloja siirsi kiekon nopeasti rystyllä oikeaan ylänurkkaan ohi Tomas Popperlen.

Kolmanteen erään Sparta nosti selvästi karvausta ja sai Kärpät ahdinkoon. Tasoitusmaalin teki useamman pompun kautta Juraj Mikus ajassa 46.33.

Ennen loukkaantumistaan Saarisella oli kolmannen erän alussa täysin vapaa tekopaikka Mikael Ruohomaan tarjoilusta 2-0:aan, mutta Popperle torjui. Saarisen paikan ykkösnyrkissä Mika Pyörälän ja Mikael Ruohomaan rinnalla otti kokoonpanon 13. hyökkääjä Radek Koblizek.

Hyökkäyspäässä suurimman sulan hattuun saa A-juniori-ikäinen nelosketju, jossa Sami Anttila, Tino Metsävainio ja Aku Kestilä pelasivat todella miehekkäästi ja ennakkoluulottomasti. Metsävainiolle vapautui pari kolme erittäin hyvää tekopaikkaa.

Kärppien maalissa Sami Aittokallio intoutui huippuvireeseen, torjui 30 kertaa ja piti vaikeilla hetkillä joukkuetta pystyssä. Sparta sai päätöserässä kiekon toistamiseen Aittokallion taakse, mutta maali hylättiin maalivahdin häirintänä.

– Se oli mielestäni aivan selvä tapaus. Maalivahdin alueella oli enemmän miehiä kuin pikkujouluissa, Suikkanen väritti.