Suikkanen kiitteli joukkojaan sitkeydestä

Jan Hruska sai kolmannessa erässä kiekon kipeästi kämmenselkäänsä.

Sarjataulukon häntäpäässä pitkään majaillut Kärpät kohenteli perjantai-iltana asemiaan nousemalla 13. sijalta kolme porrasta peräti kymmenenneksi. Myötätuuli tuntuu kärppäleirissä hurjalta, sillä joukkue on nyt voittanut neljästä edellisestä ottelustaan kolme.

– Olimme oikealla tavalla kunnolla sitkeitä. Yhtenä miehenä puolustimme ja yhdessä teimme töitä. Toisessa erässä tukahdutimme Jukurien momentumin, ja Jussi Rynnäs maalissa oli loistava, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen paketoi ottelua.

Jukurien päävalmentaja Risto Dufva näki kamppailun luonteen varsin samalla tavalla.

– Toisessa erässä meillä oli paikat pistää kiekko maaliin. Tulos olisi tällä pelaamisella voinut olla myös toinen, Dufva muistutti.

Tappio oli Jukureille neljäs peräkkäinen.

Jukurien ainoaksi maaliksi jäänyt osuma oli Kärppien kannalta nolo. Kun kolme Jukurien pelaajaa oli luistelemassa vaihtoon, hyökkäysalueelle jäi vain kaksi mikkeliläistä. Niko Laakkonen karvasi kiekon maalin takana ja syötti Marko Kauppiselle, jonka laukaus viiden kärppäpelaajan välistä löysi tiensä Rynnäksen selän taakse.

Kärpät oli tasoittaa ottelun 1–1:een jo toisessa erässä, mutta kotijoukkueen tyrmistykseksi selvältä näyttänyt maali tuomittiin Jani Hakanpään estämisjäähyksi.

– Eihän tuon selvempää maalia olekaan, eikä sen hylkäämistä minulle mitenkään perusteltu. Kyllä täälläkin tuomarit voisivat katsoa vähän NHL:ää, jossa maali olisi hyväksytty, Suikkanen purnasi.

Kiekko lipui Hakanpään laukauksen jälkeen yli maalilinjan, mutta tuomarien tulkinnan mukaan kärppäpakki liukui maalivahti Mika Norjan päälle.

Jos Hruska joutuu sairaslomalle, silloin Kärpiltä on taas neljä sentteriä sivussa; Niklas Olausson, Mikael Ruohomaa, Miska Humaloja ja hän itse.

Kärppien ykkösketjun sentteri Jan Hruska sai päätöserässä kiekon kipeästi kämmenselkäänsä ja jäi loppuerän ajaksi istumaan penkille.

– Hän sanoi, että käsi on liian kipeä, ja kun tiivistimme kolmeen ketjuun, siitä ei tullut peluutusongelmaa, Suikkanen valisti.

Jos Hruska joutuu sairaslomalle, silloin Kärpiltä on taas neljä sentteriä sivussa; Niklas Olausson, Mikael Ruohomaa ja Miska Humaloja.

Tunnelma perjantaisessa Raksilassa oli vaisu muutamaa yksittäistä herättelevää huutoa lukuunottamatta. Virallisen ilmoutuksen mukaan katsojia oli 4561 maksanutta, jota vähemmän (4344) Oulussa on tällä kaudella ollut vain 13.10. pelatussa HPK-ottelussa.

Ennen lyhyttä joulutauko Kärpät saa vielä kotiareenalleen Ilveksen (20.12.) ja vielä joulun jälkeen (28.12.) KooKoon.

Jukurit käy ensi tiistaina Vaasassa ja kohtaa heti tapaninpäivänä Savon herruusottelussa kotonaan KalPan.