Trotterin ylivoimataidot olivat liikaa Sportille

Brock Trotterin hyökkäyspään taidot tulivat viimeisessä erässä esiin. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaasan Sportin uusi vuosi meinasi saada loistokkaan alun. Vuoden ensimmäisestä ottelusta Ilvestä vastaan irtosi kolme pistettä ja vuoden toisestakin väännöstä oli irrota täydet pojot. Siltä se ainakin näytti pitkään.

Sport johti torstai-iltana SaiPaa 2-0, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä kymmenen minuuttia. Kahden maalin johtoasema ei ole varsinaisesti turvallinen johtoasema, mutta pelitapahtumat viittasivat vahvasti siihen, että SaiPa poistuu Vaasasta Lappeenrantaan nolla pistettä taskussaan.

Näin ei kuitenkaan käynyt. Kaikki kääntyi, kun Filip Riska passitettiin jäähylle ajassa 49:33, ja vain 42 sekuntia myöhemmin hänelle teki seuraa Joel Kiviranta. Kaksi turhaa hyökkäyspään jäähyä toivat SaiPan peliin mukaan, kun ensiksi verkko heilui Sportin päädyssä Brock Trotterin toimesta hänen onnistuessaan kahden miehen ylivoimalla. Vain reilu puoliminuuttia myöhemmin peli oli tasan, kun Tero Koskiranta kiskaisi vieraiden toisen osuman yhden miehen ylivoimalla.

– Tuntui, että kokonainen ketsuppipullo räjähti kerralla, iloitsi SaiPan päävalmentaja Ari Santanen viitaten SaiPan ylivoimaosumiin.

Ottelu ratkesi lopulta voittomaalikilpailussa, jossa ainoaksi onnistujaksi jäi SaiPan Elmeri Kaksonen. Vieraiden voiton maestrona hääri Trotter, sillä Idän Ihmeen molemmat varsinaisen peliajan maalit syntyivät miehen loistavan ylivoimapelaamisen seurauksena.

1+1 tehot nakuttaneen hyökkääjän osuma oli kaunista katseltavaa: millintarkka lyöntilaukaus liiteli yläpesään antaen Sport-vahti Mika Järvisen juomapullolle kyytiä.

– Nousin kulmasta viivaa kohti ja yritin katsoa syöttöpaikkaa, kun meillä on niin paljon leftiltä laukovia pelaajia ylivoimassa, mutta minulle aukesikin vetopaikka, ja kun maskikin oli paikoillaan, annoin vaan palaa

SaiPan ylivoimassa on ollut ongelmia, mutta Trotter näkee, että sen parantaminen on pienestä kiinni.

– Pitää vain laittaa kiekkoa maaliin. Me olemme onnistuneet luomaan paljon paikkoja, mutta siitä ei ole ollut hyötyä, kun me emme ole onnistuneet viimeistelyssä. Sen pitää muuttua, ja tänään se muuttuikin, mikä näkyi heti tuloksessa.

SaiPalle voitto oli erittäin tärkeä, sillä pisteet ovat kiertäneet lappeenrantalaisia viime aikoina kaukaa.

– Vieraspelit eivät ole koskaan helppoja, ja kun onnistuimme tekemään tuollaisen nousun, niin tähän täytyy olla tyytyväinen. Iso voitto meille, Trotter sanoi.