Sport sai maistaa Oulussa harvinaista herkkua

Vaasan Sport alkaa lähestyä oikeaa liigarytmiä. Joukkue lähti tiistaina 320 kilometrin mittaiselle kotimatkalleen tyytyväisenä ja kylläisenä. Voitto Kärpistä Oulussa on vaasalaisille harvinaista herkkua.

– Viime torstain peli Ilvestä vastaan (2-5) oli nihkeä ja tavoitteemme oli parantaa pelikuria ja viisikkopelaamista, missä onnistuimme. Etenkin puolustuspelaaminen oli vahvaa, Sportin valmennustiimiin kuuluva Petri Karjalainen sanaili.

– Tosin hyökkäyspeliin jäi vielä paljon toivomisen varaa, hän jatkoi.

Harjoitusottelu oli Sportin viimeinen ennen ensi viikon perjantaina alkavaa liigakautta. Tätä ennen Sport hävisi kaikki neljä harjoitusottelua liigajoukkueita vastaan.

– Tulos harjoituspeleissä ei ole se tärkein, mutta kyllähän sillä on merkitystä etenkin nyt, kun voitimme, Karjalainen sanoi.

"Pitää muistaa, että Komulainen oli sivussa kahdeksan kuukautta. Hänestä aisti tänään todellista peli-iloa."

Raksilan jäähalli on Karjalaiselle tuttu paikka. Liigassa hän toimi vuosina 2008–2011 niin Matti Alatalon kuin Mikko Haapakosken apuvalmentajana. Sportissa hän aloittaa nyt kolmannen kautensa Tomek Valtosen aisaparina.

– On mielenkiintoista lähteä sarja-avauksessa sarjanousija Jukureiden kotiluolaan. Siellä on nyt sama tilanne, mikä meillä oli kaksi vuotta sitten, Karjalainen totesi.

Oulussa Sportin parhaimmistoon nousi Joonas Komulaisen (1+1) johtama ketju, jossa laidoilla viilettivät Olavi Vauhkonen (1+1) ja Tomi Körkkö (0+1).

– Pitää muistaa, että Komulainen oli sivussa kahdeksan kuukautta. Hänestä aisti tänään todellista peli-iloa.

Komulaisen pohjustama 3–2 -voittomaali oli kuin jääkiekon oppikirjasta. Sport-sentteri hiipi kiekon kanssa kohti Jussi Rynnäksen vartioimaa kärppämaalia ja antoi äkkiarvaamatta nappisyötön Markus Nenosen lapaan. Suora laukaus sujahti komeasti sisään. Myös Vauhkosen hurja rannelaukaus 2–2:een säväytti muuten niin tapahtumaköyhää ottelua.

Sportin maalissa Mika Järvinen joutui torjumaan 17 kertaa.

 

Kärpät – Sport 2–4 (0–1, 1–0, 1–3)

Kärpät: Shaun Heska (2+0), Niklas Olausson (0+2), Mikko Lehtonen (0+1).

Sport: Joonas Komulainen (1+1), Olavi Vauhkonen (1+1), Aleksi Laakso (0+2), Markus Nenonen (1+0), Filip Riska (1+0), Joel Kiviranta (0+1), Lassi Kokkala (0+1), Tomi Körkkö (0+1).