Lukko hävisi ja sai sairastuvalle uuden jäsenen

 

Pekka Virran Lukko ei löytänyt keinoja kotkapaitojen kaatamiseen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Sport–Lukko 3–1 (2–1, 0–0, 1–0)

1. erä:

Kotijoukkue Vaasan Sport tuli otteluun vauhdikkaasti, mikä aiheutti Lukolle heti isoja ongelmia. Raumalaisviisikot joutuivat seuraamaan kiekottomana Sportin hurjastelua, ja eikä avausmaaliakaan tarvinnut odotella kauaa: peruspakki Markus Kankaanperä pääsi iskemään Sportin johtoasemaan jo 50 sekunnin pelin jälkeen. Sport tuli seuraavaan vaihtoon yhtä vahvasti, ja isännät loivat parikin maukasta maalintekopaikkaa, mutta hölmistynyt Lukko-puolustus kesti paineen pienen tuurin avulla. 2–0-maali näki kuitenkin päivänvalonsa ajassa 10:40, kun Joni Tuulolan viivakuti löysi tiensä verkon perukoille. Lukko ei saanut koko erässä juonesta kiinni, mutta Eetu Koivistoinen iski yksilösuorituksellaan elintärkeän pukukoppimaalin 20 sekuntia ennen erätaukoa.

2. erä:

Lukko tuli toiseen erään huomattavasti paremmin, mutta maalinteko ei tuottanut tulosta. Arttu Ilomäki jatkoi pirteitä otteitaan, ja hän pääsikin maalintekopaikoille useamman kerran, kun Lukko sai ensimmäisen kympin aikana kolme 2 vs. 1 -hyökkäystä, joissa kaikissa oli Ilomäki mukana. Ensimmäinen 2 vs. 1 -hyökkäys toi Joose Antoselle huippupaikan, mutta laukaus painui yli Sport-maalin. Toisessa hyökkäyksessä Ilomäen laukaus pysähtyi Sport-vahti Mika Järviseen, ja kolmas yritys päättyi Sport-puolustajan katkoon. Sport sai erän lopulla juonesta kiinni, mutta Lukko puolusti oman maalin hyvin ja piti lukemat ennallaan.

Raumalaisten jo ennestään surkea loukkaantumistilanne heikkeni entisestään, kun Joakim Hilding jätti ottelun toisessa erässä.

3. erä:

Lukko yritti kaikin keinoin saada kiekollista pelaamistaan parempaan suuntaan, mutta yritys ei tuottanut tulosta. Sport korjasi lopulta 3-1-voiton, kun Tomi Körkkö pääsi huudattamaan vaasalaisyleisöä viisi minuuttia ennen loppua. Vieraiden hyökkäystaito loppui aina viimeistään hyökkäyssiniselle, ja omista lähteminenkin tuotti ajoittain tuskaa.

Ratkaisu: Lukolta puuttui iso liuta kärkipelaajia, mikä näkyi etenkin hyökkäyspäässä. Sport oli lähes parhaalla kokoonpanollaan matkassa, ja paikkojen luominen ja viimeistelyprosentti olivat huomattavasti paremmalla mallilla kuin raumalaisilla.