Sport löylytti KooKoota – Liivik hämmensi saman tien

Vaasan Sportin otteista voidaan päätellä ainakin yksi asia: kotkalauma on huomattavasti nopeampi ja aktiivisempi kuin viime kaudella. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Sport–KooKoo 7-1 (4-0, 1-0, 2-1)

1. erä:

Sport aloitti ottelun kotikaukalossaan, kuten kotijoukkueen kuuluukin: vaasalaiset paineistivat korkealta ja kovaa, mikä sai KooKoo-puolustuksen näyttämään lievästi sanottuna kädettömältä. Kotijoukkue löi taululle avauserässä lukemat 4–0 vierailijoiden tyytyessä katsojan rooliin.

Sportin maalinteon aloitti Markus Nenonen, joka pääsi iskemään ylivoimalla neliön keskeltä limpun uuniin. Syötön tarjoili Michael Parks, joka jatkoi hyvien näyttöjen antamista kotkapaidassa. Avauserän paras antia tarjosivat kuitenkin parivaljakko Joel Kiviranta-Antti Kalapudas. Hyvin toisensa löytänyt duo järjesteli seuraavat kolme maalia. Kalapudas osui kertaalleen ja Kiviranta kahdesti.

2. erä:

KooKoo sai jalkojaan liikkeelle toisessa erässä, mutta kiekollinen peli tuotti edelleen harmaita hiuksia. Sportilla sen sijaan kiekko pysyi lavassa, ja isäntäjoukkue loikin useita vaarallisia maalintekopaikkoja. Ensimmäisen erän kaltainen maalitehtailu ei kuitenkaan jatkunut, kun kotkapaidat saivat pikkumustan vain kertaalleen verkon perukoille. Illan viidennen kihauksen iski Kiviranta, jolle maali oli illan kolmas.

Erän oudoin tapahtuma nähtiin pari minuuttia ennen erän loppua, kun Sportin Tommi Tikka haastoi KooKoon Siim Liivikin nyrkkihippasille. Tikka tiputti jo hanskansa, mutta Liivik käänsi tanssikutsun lähettäjälle selkänsä. Lopputulemana Tikka sai kymmenen minuutin käytösrangaistuksen, ja Liivik sai luistella räksyttäen vaihtoon.

3. erä:

Kolmas erä ei enää suuria hienouksia tarjonnut. Vierailijat saivat sentään maalihanansa auki, kun KalPasta KooKooseen siirtynyt Miikka Pitkänen pääsi iskemään kiekon maaliin tasan minuutti ennen päätössummeria. Sportilta aiemmin olivat onnistuneet Nenonen ja Tomi Körkkö.

Ratkaisu:

Ottelu ratkesi jo avauserässä, kun Sport luisteli KooKoon kumoon. Sportin 4-0-erävoitto kertoo vieraiden pelistä kaiken oleellisen. Sport oli etevämpi pelin jokaisella osa-alueelle, minkä myötä vaasalaisten kokeilupitoista puolustusta ei testattu kertaakaan kunnolla.