Sport lähti lomille kotiyleisön buuausten kera – "Täytyy ottaa etäisyyttä lajiin"

Vaasan Sport on sukeltanut viime aikoina syvissä vesissä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaasan Sportilla ei kulje. Se on selvä. Hienon alkukauden jälkeen joukkue on vaipunut horrostilaan, joten joululoma ei olisi voinut osua parempaan saumaan.

Sport on ottanut marraskuun maajoukkuetauon jälkeen vain viisi voittoa, ja vaasalaiset lähtevät lomille neljän ottelun tappioputki niskassaan. Tiistaina kotkalaumaa kuritti Mikkelin Jukurit, joka kaatoi Sportin Vaasassa maalein 3-1.

Kaksi ensimmäistä erää olivat totaalista mikkeliläisnäytöstä, ja Jukurit pääsikin toiselle erätauolle 3-0-johdossa. Jos oli Sportin joukkue tuskastunut, niin olivat Sport-fanitkin, jotka yltyivät buuaamaan omilleen. Yleisöstä jopa vaadittiin jäälle farmiseura Kokkolan Hermestä Sportin tilalle.

– Ensimmäiset 40 minuuttia näyttivät siltä, että jäällä oli vain yksi joukkue. Kolmannessa erässä mekin aloimme näyttää jääkiekkojoukkueelta, kommentoi Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen.

Sportin ongelmat alkoivat kärkipelaajien loukkaantumisten myötä. Suurin ongelma on ollut Joonas Komulaisen poissaolo, mikä on vienyt ison annoksen hyökkäyspään tehoja vaasalaisilta. Tiistaina tuli lisää ongelmia, kun Ville Viitaluoma ei pystynyt pukea Jukurit-otteluun. Vielä kun sairaslistalla ovat Markus Nenonen ja Aleksi Laakso, puuttuu Sportilta järkyttävä määrä tulivoimaa rosterista.

On sanomattakin selvää, että joulutauko tuli enemmän kuin tarpeeseen.

– Nyt huilataan. Meillä on ollut tuloksellisia, pelillisiä ja terveydellisiä ongelmia, joten tauko tulee hyvään paikkaan. Nyt täytyy ottaa etäisyyttä lajiin ja kasata ajatuksia, pettynyt Valtonen jatkoi.

Jukurien päävalmentaja Risto Dufva lähti lomille tyytyväisenä miehenä. Mieltä lämmitti etenkin tiistain maalintekijät.

– (Turo) Asplundin ja (Henrik) Koiviston kentät kantavat meillä tulosvastuun, mutta nyt sieltä nousivat esiin (Topi) Nättisen ja (Teemu) Henritiuksen kentät, joten on hieno nähdä, että meillä on laajemminkin tuloksentekijöitä, Dufva summasi.

Maalit Sportin verkkoon upottivat Nättinen, Henritius ja Janne Kumpulainen.

– Nyt on mukava lähteä joulun viettoon... Ainakin meidän, Dufva jatkoi.

– Niin on meidänkin, Valtonen säesti tappiosta huolimatta.