Kärpät kaatui tehottomuuteen – Nenonen ratkaisi Vaasassa

Markus Nenonen upotti Kärpät. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Sport–Kärpät 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)

1.Erä: Avauserässä nähtiin vauhdikasta ja taistelevaa kiekkoa, minkä myötä molemmat joukkueet pääsivät myös maalintekopaikoille. Show'n varastivat kuitenkin Sport-maalivahti Mika Järvinen ja Kärpät-maalivahti Veini Vehviläinen, jotka venyivät huippupelastuksiin. Järvinen torjui erän aikana 13 kertaa ja Vehviläinen 16 kertaa. Vehviläinen sai kuitenkin antautua kertaalleen, kun Michael Parks pääsi lapioimaan irtokiekon maalin edustalta sisään erän loppupuolella.

2. Erä: Sama vauhdikas peli jatkui myös toisessa erässä. Kiekolliset hienoudet jäivät vähiin, ja kumpikin joukkueista yritti pähkäillä, kuinka saada ylivoimapelinsä toimimaan. Kärpät tuli erän lopun vahvasti ja saikin hankittua Sportilla kaksi jäähyä. Vieraat hakivat ylivoimaosumaa Mikael Ruohomaan johdolla, mutta erikoistilannepelaaminen oli vielä ruosteista, kuten niin monesti aiemminkin harjoituskauden otteluissa.

3. Erä: Kärpät jatkoi pyöritystään kolmannen erän alussa, mutta Sport korjasi kuitenkin sadon: avausmaalin tehnyt Parks tarjoili 2 vs. 1 -hyökkäyksessä upean syötön Markus Nenoselle, joka iski kiekon kliinisesti verkon perukoille. Vain puoli minuuttia myöhemmin verkko heilui toisessa päässä, kun Jani Hakanpään tulinen lyöntilaukaus ohitti Järvisen ajassa 44:59. Heti perään ex-Sport-tähti, nykyään Kärpissä vaikuttava Charles Bertrand sai huippupaikan tasoittaa ottelu, mutta tällä kertaa Järvinen venyi huippupelastukseen.

Kärpät haki hanakasti toista maaliaan, mutta takaa-ajo tyssäsi viimeisten minuuttien jäähyilyyn. Sport pääsi aluksi koittamaan 5 vs. 3 -ylivoimaa, mikä ei vielä tuottanut tulosta, mutta yhden miehen ylivoima toi palkinnon: Nenonen iski illan toisensa tarkalla laukauksella ajassa 57:09. Kärpät sai loppuun vielä ylivoimamahdollisuuden, mutta vaasalaiset kestivät ja korjasivat voiton taskuunsa.

Ratkaisu: Kumpikaan joukkue ei saanut kunnon yliotetta koko 60-minuuttisen aikana, ja ottelu ratkesikin maalivahtien taistoon. Sportin Järvinen olisi voinut ottaa Hakanpään lyöntilaukauksen kiinni, mutta muuten mies pelasi virheettömästi ja esitti lukuisia huippupelastuksia. Järviselle merkittiin 32 torjuntaa, joten helpolla mies ei päässyt.