Ulosajo pilasi HIFK:n ottelun – Sopanen avasi pistetilinsä

Sport-HIFK 4-1 (2-0, 0-1, 2-0)

1. erä: HIFK saapui Vaasaan mukanaan kolme mielenkiintoista pelaajaa: huippulupaus Niklas Nordgren, tällä viikolla hankittu tähtihyökkääjä Vili Sopanen ja sairastuvalta paluun tehnyt Miro Heiskanen. Kolmikosta Nordgren väläytteli parhaiten avauserässä, ja hän pääsi lähelle maalintekoakin, mutta Sport-vahti Mika Järvinen oli mainiolla pelipäällä ja tylsytti vieraiden hyökkääjät kerta toisensa jälkeen. Ensimmäinen erä oli tasaväkinen pelillisesti, mutta tuloksellisesti ei niinkään: Sport meni erätauolle 2-0-johtoasemassa Joel Kivirannan ja Markus Nenosen osumilla. IFK:n parhaat paikat siunaantuivat Joonas Raskille, mutta hyökkääjän ruuti oli vielä märkää.

2. erä: HIFK tuli toiseen erän vahvasti, ja joukkue saikin avausosumansa heti alkuerässä, kun Erik Thorell tuikkasi pikkumustan Järvisen ohi. Maaliin sai syötön Sopanen, jonka laukauksesta tullut irtokiekko tippui ruotsalaishyökkääjälle. Vieraat olivat koko erän hallitsijan roolissa, mutta lisäosumia ei syntynyt. Erän loppu olikin katastrofaalinen IFK:lle, kun Saku Salmela hölmöili itsellensä ulosajon lyötyään Sportin Ville Viitaluomaa jalkataipeeseen.

3. erä: Sport sai aloittaa viimeisen erän ylivoimalla, mutta joukkuevirhe toi isännille kakkosen, ja peliä jatkettiin tasavajaalla. HIFK:ssä huokaistiin helpotuksesta, mutta turhaan, kun Sportin Michael Parks vei joukkueensa 3-1-johtoon upealla yksilösuorituksellaan. Viimeinen niitti syntyi ajassa 46:32, kun Nenonen iski illan toisensa ylivoimalla.

Ratkaisu: HIFK tuli toisen erän vahvasti, mutta Salmelan hölmöily päätti vieraiden takaa-ajon. Ilman vitosen jäähyä IFK olisi ollut vahvoilla ottelussa.

OHO: 17-vuotiasta Niklas Nordgrenista tuli ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja, joka on edustanut HIFK:ta liigaottelussa. Nordgren debytoi edustuksessa viime tiistaina CHL-ottelussa iskien heti hattutempun. Liigadebyyttiäkään ei tarvitse hävetä, vaikka tehot jäivätkin puuttumaan.