Spede Show'n vuoro - Kärpät pyöritteli Lukon nurin

Lukon entinen kapteeni Ilkka Mikkola kohenteli kauden pistesaldoaan kahdella syötöllä. Kuva: Juha Sinisalo

Vuoden 2017 ensimmäinen liigaottelu Rauman Äijänsuolla jää aikakirjoihin Kärppien numeron 17, Mika Pyörälän, näytöksenä.

Hän nakutti tehot 1+4, kun Kärpät pyöritteli Lukkoa maalein 3-7. Pelin jälkeen Pyörälä antoi haastattelunsa vielä kuuden pisteen miehenä, mutta jälkitarkisteluissa oululaisten seitsemännen osuman kakkossyöttö siirtyi Lasse Kukkoselle.

Joka tapauksessa Äijänsuolla pyöri melkoinen Spede Show.

Kultakypärä Mika Pyörälä nakutti pisteitä mukavasti Lukkoa vastaan. Kuva : Juha Sinisalo.

- Täytyy kiittää maalintekijöitä. Ilman heitä olisi vain yksi piste, Pyörälä vähätteli.

- Ainahan se tietysti mukavalta tuntuu, kun tulee onnistumisia. Tänään oli vähän tuuriakin. Välillä tuntui, että kun vaan koskee kiekkoon, joku laittaa sen sisään.

Vain yksi Kärppien maaleista syntyi kokonaan ilman Pyörälää. Se oli oululaisten kolmas osuma, jonka Ville Leskinen ohjasi verkkoon.

Pyörälä taisteli kaatuessaankin Kärppien illan toisen maalin. John Albert ja Mikko Niemelä tekivät osumansa siniviivalaukauksilla Pyörälän syötöistä, ja Lasse Kukkonen jatkoi kahdesti hänen passinsa sisään ylivoimalla.

Kärppien valmentaja Kai Suikkanen tajusi Pyörälän pisteet vasta haastatetteluissa.

- Kai se on niin, että sitä on tottunut siihen, että Pyörälä kantaa hyökkäyspeliä, hän totesi.

Vahvemman muistijäljen oli jättänyt John Albertin hyvä peli, vaikka Ohion kasvatti ei kerännytkään kuin tehot 1+1.

- Meillä on ollut maalintekovaikeuksia koko syksyn ajan. Olemme tehneet vähiten maaleja koko sarjassa, ja sitten tulemme Raumalle tekemään seitsemän, Suikkanen maisteli tyytyväisen.

- Toisessa erässä meiltä meinasi fokus hiukan karata. Ratkaiseva pussi oli meidän viides maalimme, kun saimme sillä heti Lukon momentumin poikki.

Vain hetkeä aiemmin Lukko oli tullut kahden maalin päähän Janne Niskalan ylivoimaosumalla. Hänen lisäkseen raumalaisista pystyivät maalintekoon Sami Lähteenmäki ja Aaron Gagnon.

- He olivat meitä valmiimpia pelaamaan. Meillä oli hyvä viime viikko, ja saimme seitsemän pistettä. Sitten tuli pieni juhla väliin, ja rytmi katkesi, Lukon valmentaja Kari Heikkilä sanoi.

- Se tarkoitti paria päivää oleskelua, minkä jälkeen piti taas lähteä liikkeelle. Emme päässeet kamppailussa tai liikkeessä lähellekään sitä, mitä viime viikon peleissä esitimme.

Kaiken lisäksi hyökkääjä Sami Lähteenmäen peli loppui kesken. Hän pysäytti Kärppien puolustajan kovan laukauksen jalallaan, taisteli vaihdon loppuun ja poistui pukuhuoneeseen.

- Kiekko tuli aika kovalla voimalla, mutta ”Tsäyde” on kova tsemppari. Toivottavasti ei ole mitään vakavaa, Heikkilä toivoi.

Kärpät puolestaan kertoi pelin jälkeen synkkiä uutisia. Tapparaa vastaan loukkaantunut Mikael Ruohomaa huilaa alaraajavamman takia seuraavat 2-3 kuukautta.