Somehitiksi noussut triplablokki teki vaikutuksen yli seurarajojen – Ilveksen hyökkääjä uhmasi kipua ja Saravon Pekkaa – katso video!

HPK:ta viime kaudella edustanut Santeri Vuoti ei selvästikään ole saanut yliannostusta viime kevään Tapparan mestaruusrenkutuksesta. Saravon Pekka -biisissä on korvamatomaisen kertosäkeen lisäksi kohta "Kun Saravo lämmää, älä tuu tielle"

Vuoti ei veisusta välittänyt, vaan teki Tampereen paikallisderbyssä vaikutuksen sekä oman seuransa Ilveksen kannattajiin että naapuri-Tapparan tukijoukkoihin. Ilves-hyökkääjä laittoi samassa toisen erän vaihdossa kroppaa kolmesti likoon Pekka Saravon laukauksien eteen – Tappara-pakin kudeilla oli eroa kahdeksan sekuntia.

Santeri Vuoti ei selvästikään tiedä, mitä Saravon Pekka -biisissä veisataan.

Jos Mestiksen LeKissä alkukauden hyökännyt ei tällä taisteluvaihdollaan tehnyt vaikutusta Ilveksen pelaajasopimuksia sorvaaviin tahoihin (keitä he nyt seuran nykytilanteessa ovatkin), niin jo on ihme. Vielä isompi ihme on, ellei jääpusseille ollut käyttöä vaihdon jälkeen.

Triplablokkien hetkellä Ilves puolusti tiukasti 2–1-johtoasemaansa Tapparaa vastaan. Vihreäpaitojen Vuoti laittoi kroppaa liikoon ja blokkasi peräti kolme Saravon laukausta toisessa erässä. 

Vaikka Tappara voitti kauden viidennen paikallispelin, illan sankariksi nousi Ilves-hyökkääjä Santeri Vuoti. Laituri löi kroppaa kolmesti likoon – kahdeksan sekunnin aikana. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Itse ottelu kääntyi kolmannessa erässä – jälleen kerran – Tapparan voitoksi. Tällä kertaa lukemat olivat 3–2. Ensin Teemu Nurmi tasoitti 2–2:een, ja voittomaalista vastasi kukapas muu kuin perinteinen piikki Ilveksen lihassa.

"Pelataan 60 minuttia, ja sitten Savinainen ratkaisee, saatana."

Piikillä on nimikin, Veli-Matti Savinainen. Liigan maalipörssin ykkösnimi on tänä talvena rokottanut tupsukorvia jo kuudesti.

– Miten Saksan (jalkapallo)maajoukkueesta sanotaan? Pelataan 60 minuttia, ja sitten Savinainen ratkaisee, saatana. Oliko tää nyt neljäs vai viides, kun se paukautti, Ilves-luotsi Karri Kivi kommentoi vanhaa valmennettavaansa.

Miksi aina sama mies?

– En mä tiedä... harvoin vilkaisen torjuntoja, mutta äsken ne olivat 18–31 eli siinä oli kaikki semmoiset eväät, että tänään olisi voinut voittaa. Me teemme edelleen kriittisillä hetkillä liikaa semmoisia asioita, jotka sitten vievät sen voiton – varsinkin näin tiukoissa peleissä, ja kun vastustaja on parhaimmillaan tuossa jauhamisessa ja jauhamisessa, Kivi mietti.

Ilveksen avauserän maalin viimeisteli Markku Flinck, joka siirsi Niko Ahoniemen laukauksesta kimmonneen irtokiekon Tappara-vahti Dominik Hrachovinan taakse. Toisen erän 2–1-osumasta vastasi Aleksi Mustonen, joka sai kiekon Teemu Rautiaisen vedon jälkeen lapaansa. Syöttöpiste siitä osumasta merkittiin myös teräsmies Teemu Aallolle, joka on ollut kokoonpanossa Ilveksen kaikissa kamppailuissa.

– Ekassa erässä oli yksi hyvä joukkue, Ilves, ja yksi huono joukkue, Tappara ja yksi hyvä tuomari ja yksi huono tuomari, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kertasi.

– Sitten se jatkui niin, että yksi joukkue paransi ja ottelu tuli tasaväkiseksi. Muuhun en halua puuttua, mutta tärkeää oli, että löysimme erätauolla sellaisen yksilö- ja joukkuedraivin, jolla näitä otteluja pystyy voittamaan – tai ainakin tappelemaan voitosta, Tapola tuumasi.

Kauden viidennen paikallispelin jälkeen voitot ovat nyt Tapparalle 4–1. Kun jäljellä on enää yksi derby, herruus on jo kirvesrinnoilla.

– Tiedän, että monelle se merkitsee paljon. Meillekin se on totta kai tärkeää, mutta näille nykypelaajille se ei ehkä ole ihan niin iso asia kuin aikaisemmin, koska pelaajat ovat monista eri lähtökohdista. Tiedän, että se merkitsee monelle tamperelaiselle ja tapparalaiselle paljon, Tapola pyöritteli.

Sarjakärki Tapparan sankari oli Teemu Nurmi, joka iski kahdesti. Paluumuuttajalla on kasassa jo 13 maalia, mikään vähäpätöinen saldo ei ole sekään, että Nurmi on nyt napsinut peräti kahdeksan tehopistettä tämän kauden Tampereen derbyistä.