Se oli melkoinen mahalasku – niin sarjakärjeltä kuin kirvesrintojen maskotiltakin

Kirvesrintojen maskotti Tapsu oli keskiviikkoiltana yksi Hakametsän hallin pirteimmistä Tappara-paitaisista. KooKoo yllätti sarjajohtajan ja iski peräti kuusi kiekkoa Teemu Lassilan taakse. Kuva: JP Mikola

Keskiviikkona Tampereella – ja vähän muuallakin maassa – juhlistettiin lastenohjelmien aatelisen eli Pikku Kakkosen 40-vuotiasta taivalta. Aika moni kaukalon karskeista pelaajistakin on varttunut kouluikään katsomalla alkuillasta antaumuksella ja ammattitaidolla tehtyjä pikkuväen ohjelmia. 

Päivän teemalle osuvaa oli, että Hakametsän liigakamppailun värikkäimmästä tempauksesta vastasi pienten kiekkokatsojien ykkössuosikki, Tapsu. Tapparan maskotti tuuletti kirvesrintojen 2–3-kavennusosumaa riemukkaalla tavalla liukumalla mahallaan Hakametsän A-katsomon jyrkkiä betonirappusia alas.

Voi olla, etteivät Tapparan pelaajat nähneet mahaliukua, mutta maskotin uhkarohkea liuku oli joka tapauksessa hetkellinen piristys. Tapsun saaman sätkyn lisäksi koko ottelun takaa-ajajana ollut kotijoukkueen pelaajat ja varsinkin puoliunessa peliä seuranneet paraatipaikkojen katsojat saivat Charles Lingletin kavennuksesta lisävirtaa ja energiaa. 

Mutta vain hetkeksi. 

Vaikka neljä minuuttia Lingletin maalin jälkeen tulostaululla komeilivat lukemat 3–3, Tapparasta ei nyt ollut voittajaksi. Ei edes silti, vaikka puolustaja Jukka Peltola osui toisessa ottelussa peräkkäin. Tulisen oloinen lämäri siniviivalta löysi tiensä KooKoo-vahti Samu Perhosen taakse. Siihen kotiriemu jäikin. Nousu toki oli komea, mutta se ei silti taannut tämän kauden peruskaavan toteutumista: takaa tasoihin ja ohi ei nyt toiminut.

Se oli melkoinen mahalasku – niin sarjakärjeltä kuin kirvesrintojen maskotiltakin.

KooKoon leirissä kolmen maalin vierasvoitto maistui luonnollisesti makealta. 

– Kärsivällisyys on se iso juttu. Silloin kun teet asioita oikein, kiekko myös pomppii, päävalmentaja Tuomas Tuokkola myhäili.

 

Omia ei säästellä. KooKoon Tappara-laina Niko Tuhkanen antaa poikittaista mailaa, kun pakille sekä kirvesrinnoista että Pelicansista Sebastian Repo rynnii maalille. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto


– Tässä täytyy kyllä antaa iso kiitos myös Tapparalle, että olemme saaneet nämä avut. Niko Tuhkanen ja Miika Heikkilä tekevät meille arvokasta duunia. Siitä iso arvostus Tapparalle, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kiitteli Tapparan lainapelaajiaan ja nyökkäsi kohteliaasti myös haastattelualueella olleen Tappara-pomo Mikko Leinosen suuntaan.

Tuhkanen ja Heikkilä jäivät pisteittä, mutta voitto "omista" maistui molemmille.

– Oli kyllä hel**tin kiva käydä hakemassa täältä pisteet, Tuhkanen myönsi, mietti hetken ja lisäsi...

– Mehän tiedämme  Miikan kanssa, mitä Tapparaa vastaan pitää tehdä... no, ei vaiskaan. Mutta eihän se Tapparan nousutkaan voi loputtomiin jatkua, yhdeksännen ottelun KooKoossa pelannut lainapuolustaja naurahti.

Tappara todellakin antoi itselleen jälleen kerran mahdollisuudet nousuun oltuaan  ottelussa takaa-ajajana isoimman osan peliajasta. Ilveksestä tuttu Kai Kantola vei KooKoon johtoon avauserässä Tapparan ex-sentterien Josh Greenin (1+2) ja Jarkko Malisen (0+2) esityöstä. Toisessa erässä Terry Broadhurst hiljensi Hakametsän 0–2-osumaallaan.

Päätöserä meni vieraille peräti 4–2, ja aika moni 3 870 katsojasta lähti parkkipaikalle Greenin tyhjiin töytäisemän 3–5-maalin jälkeen. Viimeistään Kantolan illan toinen ja KooKoon kuudes maali sai sitten jo monen kärsivällisenkin katsojan takamuksen nousemaan penkistä.

Nelihenkinen kouvolalaisten kannattajaryhmä sentään jaksoi huutaa päätössummerin jälkeen jo muuten tyhjentyneessä hallissa minuuttitolkulla Kantolan nimeä.

– Tapparan pelaamisessa on koko ajan sellaista jämäkkyyttä ja jäntevyyttä. Meillä oli oikealaista sitkeyttä ja keskittyneisyyttä, mutta jatkuvuutta me tarvitsemme vielä lisää, kesken kauden KooKoon ruoriin tullut Tuokkola arvioi.

Kun vielä ex- ja nyky-tapparalaisten lisäksi onnistujia löytyi ex-ilvesläistenkin riveistä, se antoi riiittävän buustin. Kantolan lisäksi Hakametsän kulmilla liigapelaajaksi varttunut Eero Savilahti (1+2) pelasi entisessä kotihallissaan kelpo ottelun..

– Yhteistä harjoitteluhistoriaa meillä ei tältä kaudelta juuri ole, eikä tule, Siksi lataus ja keskittyminen on meille se iso juttu, tutussa Ilves-päädyssä voitosta iloinnut Tuokkola alleviivasi. 

Vaikka sarjajohto on yhä tukeva, Tappara kärsi jo kalenterivuoden toisen kotitappionsa. 

Pikku Kakkosen juhlapäivänä lienee syytä mainita, että KooKoo rokotti Tapparan neljästä pikku kakkosesta kovalla prosentilla iskemällä kolme ylivoima- ja yhden alivoimamaalin. Kantolan päätöslukemien syntyhetkellä päätuomarilla oli käsi pystyssä siirretyn rangaistuksen merkiksi, eli kuudesta KooKoon osumasta viisi oli erikoistilannemaaleja.