Savinainen lisäsi Sportin tuskaa – "KooKoo-ottelu oli hyvä herätys"

Veli-Matti Savinainen vankisti asemiaan liigan maalipörssin kärjessä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tampereen Tappara tykkää pelata vieraissa. Kahdeksas peräkkäinen vierasvoitto irtosi lauantaina Vaasasta maalein 1-3.

Illan isäntä oli Veli-Matti Savinainen, joka iski kaksi maalia ottelun ensimmäisessä erässä. Hirmuisessa lennossa tällä kaudella ollut hyökkääjä kasvatti runkosarjan maalimääränsä jo 22:een. Välillä tuntuu, että kun Savinainen saa kiekon, alkaa maaliverkko jo venyä vastustajan päädyssä.

– Ei se nyt ihan niin ole mennyt, olihan tuossa neljän ottelun maaliton putki. Mutta totta kai itseluottamukseni on korkealla, kun maaleja on syntynyt tiuhaan, Vaasan lauantai-illan sankari kommentoi.

Savinaisen maalivire sai ainakin Sport-veskari Rasmus Rinteen puntit tutisemaan. Savinaisen ensimmäinen maali syntyi ottelun ensimmäisessä vaihdossa, kun Tappara-tähti yllätti Rinteen kaukaa lähteneellä rannelaukauksellaan.

Toinen osuma upposi niin ikään hieman helposti, ja Rinne saikin istua loppupelin vaihdon puolella.

– Minä en tiedä, mikä on veskalle vaikea ja mikä on helppo, mutta minä pyrin vain aina tulla vasemmalta laidalta ja hakea laukausta pakin jaloista. Sitä voi kysyä Rinteeltä, että menivätkö ne helposti.

Tappara ei ollut Vaasan-reissullaan niin dominoiva kuin moni odotti, mutta hallitsevan mestarin rutiini tuli lopulta esiin, ja Sportin eväät olivat nopeasti syöty. Tamperelaisille on sattunut viime kierroksilla pieniä lapsuksia, kun esimerkiksi KooKoo nappasi kirvesrinnoilta kolme pistettä viime keskiviikkona.

– Nämä ovat pääkoppajuttuja. Se on vain ihmisluonteelle tyypillistä, ettei jokaisessa ottelussa ole parhaimmillaan, vaikka se ei tietysti saisi olla niin. Se KooKoo-ottelu oli hyvä herätys meille, ja tänään olimmekin valmiimpia, Savinainen kertoi.

Tappara sysäsi Sportia entistä enemmän kuilun partaalle. Viimeisestä 16 ottelustaan vain kaksi voittoa raapinut vaasalaislauma olisi kaatanut Tapparaa vastaan nähdyllä pelillä useammankin liigajoukkueen, mutta Tapparan rutiini oli lopulta liikaa.

– Tässä ottelussa oli todella pienet marginaalit. Jos olisimme vähänkin pelanneet puolivaloilla, emme olisi lähteneet täältä pisteiden kanssa, vieraiden päävalmentaja Jussi Tapola sanoi.

Lopullinen ero syntyi erikoistilannepelaamisessa. Sportin ylivoima oli totutun tehotonta, ja Tappara pääsi iskemään viimeisen niitin arkkuun kolmannessa erässä erinomaisella ylivoimapelillään. Illan viimeisen maali iski Teemu Nurmi, joka sai loisteliaan passin Henrik Haapalalta.

– Jos meille tulisi enemmän onnistumisia, niin varmasti maalintekopaikoissakin löytyisi enemmän rentoutta, kiteytti Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen.