Saravo: Voitoista tässä pelataan

Kirveen muotoinen soturi. Marraskuussa 37 vuotta täyttävä Pekka Saravo halusi tulla ikuistetuksi Tapparan A-nuorten valmentajakopin oven edessä siitä syystä, että uskoi U20-merkinnän nuorentavan. Kuva: JP Mikola

Liiga-avausta voi sanoa aina onnistuneeksi, jos kahden ensimmäisen pelin jälkeen kasassa on oman pelinumeron verran sarjapisteitä.

– Se on tietysti erittäin positiivista, sillä voitoista – ja vain niistä – tässä pelataan, numerolla kuusi luutiva Tapparan puolustaja Pekka Saravo myhäili kauden ensimmäisen vakavamielisen derbyn jälkeen.

Vakavamielinen tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että Hakametsän paikallispelissä oli Tampere Cupin kohtaamisesta poiketen jaossa sarjataulukossa asti näkyviä merkintöjä. Tappara käänsi kahden erän jälkeisen takaa-ajoaseman 4–2 voitokseen iskemällä Ilvestä vastaan päätöserässä kolme maalia.

Kahden pelin jälkeen puiolustavalla mestarijoukkueella on nyt kasassa kaksi voittoa. Onko CHL:n pelin palasia yhteen hitsaava vaikutus noin iso?

– Jaa-a, en ole tullutkaan ajatelleeksi sitä tuolta kantilta, mutta onhan se totta, että niissä peleissä panosta on vähän enemmän. Ja kun meillä oli vielä viime viikonloppuna pakkovoiton paikka, niin kyllä se varmasti meitä on jeesannut, Saravo puntaroi.

Eheä sarjan startti on samalla vaimentanut k-kirjaimella alkavat puheet mestaruuden tuomasta kylläisyydestä. Puheet mestaruuden mukavoittavasta vaikutuksesta voidaan kuopata ennen kuin ne on aloitettukaan.

Kukaan kirvesrintojen leirissä ei sorru puhumaan mitään myöskään siitä, että tähtäin olisi ensi keväässä.

– Se on just noin. Kaikki tähtää tähän hetkeen, kyseessä olevaan päivään. Emme me voi katsoa taakse, emmekä eteen.

Kokenut kivijalkapelaaja on ammattimaisen asenteensa vuoksi tärkeä mies puhumaan siitä, kuinka tärkeää on keskittyä oleelliseen, asia kerrallaan.

Tiistaina on taas seuraava peli, mutta sinnekään ei kannata vielä miettiä. Tänään pitää hoitaa palauttelu kunnolla, sunnuntaina lepo, maanantaina käynnistely ja vasta sitten on sen seuraavan pelin vuoro.