SaiPa voittoon pienellä onnenkantamoisella - Ässien Aho haluaa laiskottelun loppuvan

Ässät-SaiPa 2-3 ja.

1.erä: Ässät oli pelillisesti niskan päällä lähes koko ajan, mutta SaiPa erän jälkeen johti. Avausmaalin lahjoitti vierailijoille Jesperi Kotkaniemi oman maalin edessä tehdyllä hölmöllä jättösyötöllä. Elmeri Kaksonen kiitti ja harhautteli kauden ensimmäisensä. Tasoituksen ohjasi ylivoimalla kauden kahdeksannellaan Sami Lähteenmäki. Kim Strömberg kuitenkin vei vierailijat jälleen johtoon ajassa 14.25. Jotain pelin kuvasta kertovat torjunnat. Ässien Andreas Bernard 3, SaiPan Frans Tuohimaa 16.

Frans Tuohimaalla tuli avauserässä hiki. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

2.erä: Pelin taso putosi selvästi. Avauserässä Ässät pystyi pelaamaan ihan hyvää jääkiekkoa ja SaiPa viimeisteli hyvin. Toisessa erässä kumpikaan ei pelannut laadukkaasti, ja tasokasta viimeistelyäkään ei kaukalossa nähty. Maaleja ei nähty ja kunnolliset maalipaikatkin olivat kortilla. Niitä tuli lähinnä yksittäisillä pyrähdyksillä. Pelaaminen oli enemmän painia ja miekkailua kuin hyvää jääkiekkoa. SaiPa oli tässä kokonaisuudessä lievästi niskan päällä.

3.erä: Ässät oli edellä, mutta SaiPa oli koko ajan vastahyökkäyksissään puolivaarallinen. Tasoituksen iski Maksim Matushkin komean nousun päätteeksi. Ässät oli lopussa lähellä voittomaalia, ja joukkue haki sitä aktiivisesti. Tuohimaa otti pari isoa koppia. Ässät ei puolestaan SaiPan puolustuksesta suuria aukkoja löytänyt.

Jatkoaika: Ässien Philip McRae otti kaksiminuuttisen kampituksesta. Ylivoimallaan SaiPa ei ihmeellisiä saanut aikaiseksi, mutta juuri sen päättymisen jälkeen joukkue onnistui, melkoisella onnenkantamoisella. Maalin eteen syöttöä yrittäneen Elmeri Kaksosen lähettämä kiekko meni Roy Radken kautta verkkoon.

Ottelun hahmo: Frans Tuohimaa oli SaiPan maalilla mies paikallaan. Hän otti varsinkin avauserässä ja kolmannen erän lopussa kasan isoja torjuntoja, joiden avulla vierailijat jatkoajalle asti pääsivät. Kaikkiaan koppeja kertyi 31.

Illan kommentti: Jätämme siellä täällä asioita tekemättä. Se johtuu siitä, että voitimme alussa pelejä. Sen vuoksi taistelu on vähän jäänyt taka-alalle. Laiskotellaan jäällä liikaa, Ässien Jyrki Aho kiteytti omiensa tekemistä.