SaiPa-sankari Lasse Lappalaisessa purjehtijan vikaa

Lasse Lappalaisen kauden saldo on 172 laukausta ja kaksi maalia. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Jukurien huumorintaju oli lauantaina kotihallissa koetuksella, kun SaiPa kävi ryöstämässä kauden kymmenennen kerran loppuunmyydystä (4200) Kalevankankaan hallista kaksi pistettä tuloksella 2-1.

"Lähtökohtamme olivat sekä vaikeat että helpot."

Huumoria osoitti sen sijaan SaiPan apuvalmentaja Jouko Viljakainen, jonka tehtävänä oli jakaa viralliset kommentit vastuuluotsi Ari Santasen saatua suihkukomennuksen toisessa erässä.

- Lähtökohtamme olivat sekä vaikeat että helpot. Junnuja otettiin edellispelissä loukkaantuneiden kokeneempien pelaajien tilalle, ja juniorit uskalsivat pelata, Viljakainen kiteytti.

Santanen suivaantui tilanteessa, jossa Jukurien Miika Roine taklasi sääntöjen mukaisesti lonkalla Tero Koskirantaa, joka vaikutti saaneen tilanteessa puujalan.

Mitä Santanen tuomari Jussi Leppäselle sanoi, otteluvalvoja Juha Pajunen?

- Koska tämä on koko perheen viihdettä, en kerro!

Peli eteni siinä vaiheessa yhden päätuomarin komennossa. Laukauksen sormeensa saanut Jani Luoma-aho oli puolet toisesta erästä hoidettavana.

Santasen käytöksestä saattaisi lukea, että SaiPan valmentaja tietää töiden loppuvan kesken sopimuskauden tähän kevääseen.

SaiPalla oli Mikkelissä kaksi täyttä ketjullista A-junioreita. Lisävaikeuksia hyökkäyssuuntaan menemisessä tuotti avausmaalin tehneen Kim Strömbergin loukkaantuminen ilmeisen pahan polvivamman takia kesken toisen erän.

SaiPan voittomaalin sooloilija Lasse Lappalainen ehti ihmetellä kauden laukaisutilastojaan urakalla. Lappalainen purjehti jatkoajalla koko kentän läpi ja teki kauden toisen maalinsa kauden 172. laukauksellaan.

- Onhan noita laukaustilastoja tullut katseltua. Nyt sain kiekon maalimme takana, näytin keskialueella, että antaisin jättösyötön ja pystyin vielä lopussa katsomaan sivusilmällä veskarin liikkeen, Lappalainen kertasi purjehdustaan.

Pitäisikö jääkiekkoilusta tehdä neljällä neljää vastaan peli?

- Ei pitäisi. Viisi viidellä on oikeaa kiekkoilua. Minulla ei tosin ole mitään sitä vastaan, että kaukalossa on tilaa, Lappalainen naureskeli.

Jukurit voitti pelin laukaustilaston 71-36 ja päätöserän lukemat jopa 33-5. Miten selvisitte siitä mankelista?

- Ei se pakeille niin paha ongelma ole, mutta hyökkääjät ovat nyt kovalla rasituksella. Ymmärrän, että välillä tuntuu kuin olisi piimää pohkeissa.