SaiPa jätti Lukon nollille

LUKKO-SAIPA 0-3 

Kauden kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa SaiPa ei pystynyt laittamaan kiekkoa Lukon verkkoon, mutta kolmannella kerralla osat vaihtuivat.

Jussi Markkanen piti Äijänsuolla nollan ja pohjusti lappeenrantalaisten 0-3 (0-0, 0-3, 0-0) -voiton.

- Saatiin sekin taika murrettua, SaiPan valmentaja Pekka Tirkkonen henkäisi.

Lukon epäonni alkoi jo alkuverryttelyn jälkeen, kun vatsatauti kaatoi hyökkääjä Janne Lahden. Se laittoi uusiksi kokoonpanoa ja sotki myös erikoistilannepelaamista, sillä Lahdella on iso rooli kakkosylivoimassa.

- Se muutti aika paljon. Jotain siinä piti keksiä, kun äijät odottivat varusteet päällä. Mutta ei se peli siihen ratkennut, Lukon valmentaja Risto Dufva painotti.

- Ensimmäinen erä oli erittäin tasainen, ja toinen erä alkoi meiltä erittäin hyvin. Itse asiassa se oli se ratkaisu.

Lukko pääsi jo erän toisella minuutilla ylivoimalle, kun Mikael Kuronen otti kampitusjäähyn. SaiPan alivoimanelikko kuitenkin kesti, ja jäähyltä päästyään Kuronen karkasi läpiajoon.

Hän ei jäätynyt tiukassa paikassa vaan harhautti Lukko-vahti Ryan Zapolskin ja viimeisteli kauden toisen maalinsa.

- Vaihtovirhe ylivoimalla, Dufva kuittasi.

SaiPan tehohetki oli kuitenkin vasta alussa. Nopeassa tahdissa Tommi Jokinen ja David McIntyre ohittivat myös Zapolskin, ja hetkessä Lukko oli kolme maalia tappiolla.

- Kolmannessa erässä SaiPa puolusti hyvin. Me pidimme kiekkoa varmaan 80 prosenttia ajasta, mutta torjunnanlaskija sai vain neljä torjuntaa, vaikka ohjeena oli ampua joka paikasta. Emme vain saaneet kiekkoa mahtumaan maalille, Dufva näki.

Lukko pääsi lopussa yrittämään kavannusta ylivoimalla, kun SaiPan Sami Venäläisen taklaus osui Lukon Rony Ahosta päähän. Venäläinen sai suihkukomennuksen, eikä Ahonen enää palannut peliin.

SaiPan puolustuksen tiiviyttä kuvaa Markkasen torjuntamäärä. Konkariveskari sai nollan 14 kopilla.

- Jos kotona jäädään nollille, niin ei se ole tarkoitus. Tapahtui mitä tahansa, Dufva sanoi.