Saarelan sivallus toi voiton Lukolle - katso video

Lukko nappasi toisen peräkkäisen voittonsa kukistamalla Pelicansin lukemin 2-1. Kotijoukkueen sankariksi nousi ratkaisuosuman jatkoajalla viimeistellyt Aleksi Saarela.

- Oli parasta, että onnistuimme jatkoajalla. Niistä on nyt tullut pari kertaa nokkaan, Lukon päävalmentaja Kari Heikkilä iloitsi.

Pelicans siirtyi avauserässä Stefan Lassenin maalilla johtoon, mutta Lukko tasoitti toisessa Sami Lähteenmäen osumalla.

- Pelicans tuli todella kovaa ja oli hyvin latautunut. Pyörimme hieman jaloissa, mutta puolustimme hyvin omaa maaliamme.

- Pääsimme toisessa erässä kiinni ja se oli meidän hallintaa jo osittain. Nyt oli sellainen kunnon jääkiekko-ottelu. Kovaa vauhtia, tunnetta ja paljon sellaisia pieniä episodeja. Tämä oli yleisölle varmasti viihdyttävä kamppailu, Heikkilä näki.

Hänen mukaansa Lukko luotti omiin vahvuuksiinsa koko ajan, vaikka vastustaja painoi päälle. Hyvällä puolustuspelillä Lukko pääsi iskemään vastaan, mikä aiheutti lahtelaisille ongelmia.

- Fyysisesti olemme aika hyvällä mallilla. Jaksamme pelata ja tiedämme, että jaksamme pelata. Heille tuli vähän jäähyjä ja meno siinä samalla sammuikin.

Heikkilän mainitsemiaan episodeja oli etenkin toisessa erässä, jossa Pelicansille tuomittiin kaksi jäähyä päähänkohdistuneesta taklauksesta.

Myös kolmannessa erässä riitti torikokouksia ja Pelicansia kuumensi etenkin tilanne, jossa Keaton Ellerbylle osoitettu jäähy lopulta peruttiin. Lahtelaisille olisi jäähyn myötä auennut paikka 5-3-ylivoimaan.

Ratkaisu tulikin lopulta ylivoimalla, mutta jatkoajalla. Saarela kiskaisi voitto-osuman B-pisteen kaarelta kovalla rannelaukauksella. Maali oli hänelle jo neljäs perättäinen.

- Tässä oli ehkä eniten tunnetta, mitä meillä. Pelaajatkin huomasivat, että vaikka jatkoajalle mennään niin mahdollisuudet ovat fifty-sixty niin sanotusti, Heikkilä sanoi.

- Tämä oli voimanosoitus meiltä. Näytimme, että voimme tulla tasoihin ja ohi, hän jatkoi.