Saarela johti Lukon voittoon - katso video

Aleksi Saarelan kauteen on mahtunut monenlaisia vaiheita. On ollut loukkaantumisia, vilttikomennuksia, iltoja nelosketjun laidassa.

Maaliskuun seitsemännen päivän iltana hän kumartui ensimmäistä kertaa keskialoitukseen Lukon ykkösketjun sentterinä.

Kun mahdollisuus oli annettu, Saarela sen myös käytti hyväkseen. Hän ampui kaksi maalia ja johti Lukon elintärkeään 4-2-voittoon HIFK:sta.

- Mun mielestäni pelasimme ihan hyvän pelin. Ekan erän ensimmäiset 10-15 minuuttia olivat tosin träppiä träpin perään, sillä meillä oli vähän uninen lähtö. Siitä se kuitenkin lähti kehittymään, Saarela kertasi.

Toinen Lukon sankareista oli 1+2-tehot netonnut puolustaja Jesse Virtanen.

Aleksi Saarela johti kahdella maalillaan Lukon voittoon HIFK:sta. Kuva: Juha Sinisalo

Ottelun ratkaisuksi muodostui päätöserän alku, kun Lukko takoi kiekon kolmesti vieraiden verkkoon. Saarela kumautti kahdella napakalla laukauksella kiekon sisään ja käytännössä ratkaisi pelin, vaikka voittomaali menikin osumien välissä maalanneelle Sami Lähteenmäelle.

Voitollaan Lukko piti seitinohuet pudotuspelimahdollisuutensa vielä hengissä. Raumalaisilla on jäljellä kolme peliä, ja teoreettinen mahdollisuus Ilveksen ohittamiseen on edelleen olemassa.

- Paineet ovat Ilveksellä. Heidän on pakko voittaa toinen peleistään. Siellä voi vähän maila täristä siinä viimeisessä pelissä, Saarela sanoi.

Ilves ja Lukko kohtaavat tällä kaudella vielä kerran, lauantaina Hakametsässä.