Roope Hintz teki kolme Ässiä vastaan - katso video

HIFK murskasi Ässät lauantaina maalein 6-0. Helsinkiläisten tehomies oli peräti kolme maalia viimeistellyt Roope Hintz. 20-vuotias hyökkääjä on viimeistellyt nyt 19 täysosumaa tällä kaudella. Maaleista seitsemän on syntynyt edellisessä kuudessa ottelussa.

HIFK oli saanut tärkeitä pelaajia mukaan, mutta uusi vanha tuttu ketju oli taas pääosassa. Roope Hintzin kolmikko näyttää juuri nyt pysäyttämättömältä. Sentteri itse paukutti peräti kolme maalia, kun HIFK otti tasaisen ensimmäisen erän jälkeen selkeän 6-0-voiton Ässistä.

- Sama joukkue täysin samaan aikaan vuosi sitten, oli Hintzin vastaus edelliseen ja liigauran ainoaan ”hattutemppuun”.

Hän on huimassa vireessä, mutta jääkiekossa kukaan ei saa mitään aikaan yksin. Nyt Juuso Puustinen on tärkein vaikuttaja kahdessa hänen maaleistaan. Ensin hän syötti HIFK:n toisen ja Hintz veti suoraan syötöstä maalin. HIFK:n kolmannen hän ohjasi Matt Generousin laukauksen Andreas Bernardin taakse. Kun Ässät oli vaihtanut maalivahdin, niin Hintz pamautti ylivoimassa vielä HIFK:n kuudennen jälleen Puustisen tarjoilusta.

Ketjun kolmas lenkki on HIFK:n todellinen vauhtikone Joonas Rask.

HIFK oli saanut otteluun takaisin kokoonpanoonsa muutaman todella tärkeän pelaajan. Corey Elkins otti taas paikkansa kakkosketjun keskellä. Laidoilla hänellä oli samoin paluun tehnyt Jasse Ikonen sekä lähinnä vain kiinnostumattoman näköisesti seilaillut Juhamatti Aaltonen. ”Juhiksen” asenne pilaisi aika paljon ketjun peliä ja tämä olikin ainoa murskavoitossa maaleitta jäänyt ketju.

Tärkeä paluun tehnyt oli myös Mikael Johansson, joka teki hänelle ehkä oudossa paikassa kaksi maalia, kun löi ensin Robert Leinon hienon syötön suoraan maalin ja kolmannen erän alussa seurasi hienosti Leinon laukauksen HIFK:n viidenneksi maaliksi.

Lennart Petrell teki sitten vahvan oman pelinsä jälkeen HIFK:n neljännen maalin. Tämän jälkeen Ässät vaihtoi maalivahtia ja vuosisadan alussa HIFK:ssa pari kautta pelannut Ari Ahonen luisteli tilalle.

HIFK:lla on nyt paljon pelaajia. Kyse ei enää ole kokoonpanon koolle saamisesta, vaan nyt voi jopa jo kierrättää pelaajia. Sivussa on nyt mm. Kai Kantola. KooKoosta saadut pelaajat eivät juuri olekaan onnistuneet. HIFK:ta pitävät vauhdissa nyt ne pelaajat, jotka olivat mukana jo viime kaudella.

Mutta Ässien peli oli jo menetetty silloin. Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta sen jälkeen HIFK dominoi peliä.

Lahden lopputulos merkitsi sitä, että HIFK on liigassa yhdeksäs. Viime kauteen nähden tulos on heikko, mutta näillä otteilla joukkue voi olla todella vaarallinen pudotuspelien ensimmäisellä kerroksella.