Riittääkö seitsemän kierrosta huippukuntoiselle Lukolle? - "Aivan varmasti!"

Seitsemän kierrosta jäljellä, kolme pistettä matkaa pudotuspeliviivalle.

Se on melkoinen vuori(!) kiivettäväksi, kun Lukon ja viimeisen playoff-paikan väliin mahtuu noiden pisteiden ohella kaksi joukkuetta, Ilves ja Sport, jotka nekin ovat koko ajan tavattoman kiinnostuneita voittamaan jääkiekko-otteluita.

Lukko puristi torstai-iltana KalPan vieraana taisteluvoitolla väkisin kolme pistettä mukaansa lukemin 2-1, mutta loppuuko hiekka tiimalasissa kesken? Kun sarjaysi HIFK on karannut viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävästä Jukureista jo kymmenen pisteen päähän, on neljän seuraavassa ryhmässä nahistelevan joukkueen kesken jaossa vain yksi paikka auringossa.

- Sen ottaa Lukko, aivan varmasti. Ei tässä ole mitään muita vaihtoehtoja, paukautti 2-1 -voittomaalin paukauttanut Ilmari Pitkänen.

Joka päivä pyritään saamaan kasaan paras mahdollinen kokoonpano.

Lukko loikkasi Niiralan montun leveään laatikkoon nälkäisesti, mutta yhden ylivoimankin tuottanut 6-7 minuutin alkurynnäkkö kääntyi erän kestäessä lopulta puolustustaisteluksi. Kaapo Kähkönen joutui venymään avauserän aikana kiekon tielle lopulta 14 kertaa, joista vain yksi kirjattiin ensimmäisen vitosen aikana.

KalPan jämäköitynyt peliote tuotti kaksi ylivoimaa, mutta ei tulosta.

Toisessa erässä jatkettiin pitkään siitä, mihin ensimmäisessä jäätiin, mutta sitten vartin kohdalla jysähti. Eetu Koivistoinen riisti kiekon terävästi keskialueella ja iski läpiajosta 0-1. KalPalla karkasi sormi suuhun ja Ilmari Pitkänen lisäsi komealla ylänurkkakudilla 0-2 parisen minuuttia myöhemmin.

Siitä KalPa ei enää noussut, vaikka Lukko joutui käymään rajua puolustustaistelua myös päätöserässä. Mikko Nuutinen kavensi, mutta sen lähemmäs KalPa ei päässyt. Uhrautuvuus, kaverille pelaaminen ja viimeisenä takuumiehenä 35 torjuntaa napsinut Kaapo Kähkönen takasivat voiton.

- Hyvä jääkiekkopeli, molemmin puolin. Ensimmäisessä erässä ja toisen alussakin oltiin välillä aika helisemässä, mutta ne kaksi maalia toivat uskoa siihen, että kyllä tämä homma hoidetaan, päävalmentaja Kari Heikkilä totesi.

Lukon kokoonpanoyllätys oli se, että nuorisotähti Aleksi Saarela istui penkin päässä 13. hyökkääjänä. Heikkilällä oli asiaintilaan patenttiselitys.

- Joka päivä pyritään saamaan kasaan paras mahdollinen kokoonpano. Ei siinä mitään sen ihmeellisempää ole, Heikkilä totesi.

Nuo kokeneet jätkät kantavat tätä joukkuetta.

Lukko on melkoista konttaamistakin sisältäneestä kaudesta huolimatta hiipinyt helmikuun huippukuntoisten joukkoon. Se on kymmenen ottelun kuntopuntarissa liigan toiseksi paras poppoo 19 pisteellä ilmiliekeissä roihuavan JYPin takana.

- Vaikeudet ovat hitsanneet tämän porukan yhteen. Nyt pelataan tosissaan toinen toisillemme, Pitkänen sanoi.

- Loistava taisteluhan tämäkin oli ja iso hatunnosto veskarille, hän lisäsi.

Isommassa kuvassa Pitkänen jakoi kiitosta Lukon konkariosastolle, Ville Vahalahdelle, Janne Niskalalle ja kumppaneille.

- Nuo kokeneet jätkät kantavat tätä joukkuetta. Se asettaa jokaiselle vaatimustason, kun näkee, kuinka paljon ne välittää tästä hommasta, Pitkänen sanoi jylhästi.

Savosta Lukon matka jatkui Ouluun, jossa perjantain kamppailussa on vastassa edellisestä kymmenestä ottelusta niin ikään 19 pistettä kairannut Kärpät.