Repo kiusasi vanhaa seuraansa – Tappara-luotsi jakoi kiitoksia lahtelaisvalmennukselle

Vanha logo jäi varjoon. Pelicans-kasvatti Sebastian Repo (oik.) syötti ja Aleksi Salonen laukoi 3–0 Tapparalle. Osumaa juhlistavat myös Arttu Ilomäki ja Alexander Bonsaksen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ensimmäinen ottelu omaa kasvattajaseuraa vastaan on aina erityinen tapaus. Pelicansista Tapparaan kesken syksyn siirtynyt Sebastian Repo suoriutui omasta tulikasteestaan kiitettävästi pohjustamalla kirvesrintojen ensimmäisen ja kolmannen maalin lukemin 4–1 päättyneessä voittokamppailussa lahtelaisia vastaan.

– Ihan hauska oli pelata, kun oli paljon tuttuja kavereita vastapuolella, 20-vuotias Repo myhäili.

Tuttujen pelikavereiden kaataminen ei saanut Repoa pomppimaan riemusta tasajalkaa, vaikka tulos saikin suupielet hymyyn.

– Voittaminen tuntuu aina hyvältä. Otimme taas tärkeät kolme pistettä, Tampereelle mainiosti kotiutunut hyökkääjä tyytyi toteamaan.

Päätöserässä Repo pääsi vastatusten vanhan seurakaverinsa Janne Juvosen kanssa. Tällä kertaa Pelicans-vahti veti kuitenkin hihastaan voittavan kortin.

− Olisi ollut kiva laittaa Jaskan selän taakse yksi nyytti. Aika paljon olemme toisiamme sparranneet parin vuoden ajan ja kisailleet jäällä, Repo kertoi.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola otti oman joukkueensa lahtelaislaiturin hyvästä esityksestä pelaajaansa isomman ilon irti, vaikka pukikin pienen piikkinsä kohteliaasti kehujen kaapuun. Tapola kiitteli Pelicansin tehneen Revon kehittymisen eteen hyvää työtä.

– Niin ollaankin, napautti Pelicans-luotsi Petri Matikainen.

– Kiitoksia vaan kehuista. Se on valmentajan tehtävä kouluttaa pelaajia hyvälle tasolla. Ja kun pelaaja onnistuu – tapahtuu se sitten omassa joukkueessa tai muualla – silloin valmentajakin saa mielihyvää, Matikainen sanoi

Tapolan ja Matikaisen näkemystenvaihto ja vuoropuhelu Revosta käytiin median välityksellä, sillä Tampereen Hakametsässä mediatilaisuuksien kaava on sellainen, ettei varsinasta lehdistötilaisuutta järjestetä, eivätkä valmentajat ole kuuloetäisyydellä toisistaan kommentteja jakaessaan.

Systeemi sopii hämäläisen rauhalliseen mielenlaatuun, mutta muutaman kerran kaudessa otteluissa on aineksia värikkääseenkin debattiin, jolta ei voisi välttyä, jos luotsit olisivat yhtä aikaa saman pöydän takana kysymyksiin – ja toistensa näkemyksiin – vastailemassa. 

Eilen toki ei ollut aineksia sen kummempiin käräjiin. 

Jos ilmeistä voi jotain päätellä, Revon siirron tapauksessa Tappara ja Repo jäivät voittajiksi. Sukset menivät hiihtokaupungissa sen verran ristiin, että nuori hyökkääjä ei siirtänyt pelivehkeitään Hakametsään suoraan Isku Areenalta, vaan pelattuaan Pelicansin yhteistyöseurassa eli Mestiksen Peliitoissa. Hyvän viime kauden jälkeen rooli jäi tänä syksynä lahtelaismiehistössä vähäiseksi.

– Musta vähän tuntuu, että "Seppo" teki vähän nopeita johtopäätöksiä, Matikainen epäili.

 Repo itse ei välittänytt enää sen kummemmin ruotia siirtonsa taustoja.

– En halua kommentoida ratkaisua sen kummemmin. Siinä oli asioita taustalla, Repo tyytyi toteamaan.

Pelicans aloitti vierasottelunsa vain 16 kenttäpelaajalla. Lisää loukkaantumismurheita kertyi kamppailun edetessä, kun sekä Antti Tyrväinen että Ben Blood joutuivat jättämään leikin sikseen. Blood jätti kamppailun kesken törmättyään vauhdilla päin joustokaukalon laitaa. Tyrväinen puolestaan ontui pukukopin suojiin ottelun lopussa.

– Ei, ei se naurata.

− Terveystilanne näyttää nyt helvetin huonolta. Tyrväinenkin joutuu mahdollisesti sairastuvalle. Alkaa olla 16 äijää sivussa. Kyllä se määrä tällaiseen pieneen organisaatioon tuntuu, Matikainen sanoi.

Matikainen arveli, että voittojen ottamisesta loukkaantumissuman aikana on erityistä hyötyä myöhemmin kauden aikana.

− Totta kai se vaikeuttaa, mutta niitä vaikeuksia pitää olla, jotta pystyy pelaamaan hyvin keväällä, kun on oikeita painepelejä.

Lisävaikeuksia Pelicansille tuli toisessa erässä, kun Justin Hodgman otti käytöskympin epäurheilijasta käytöksestä.

Kokoonpanovaikeuksista ja miespulasta huolimatta Matikainen halusi korostaa, ettei korvaavia miehiä oteta heppoisin perustein kokoonpanoon.

− Eihän se niin voi mennä, että ottaisimme joukkueeseen ketä tahansa, hankkisimme jostakin vain jonkun tai tulisi joku Heinolasta. Menemme mieluummin vajaalla. En voi ottaa tähän joukkueeseen ketä tahansa. Sitä ihmettelisivät jo pelaajatkin. Meidän joukkueeseen pitää ansaita paikka, Matikainen paalutti.

Uusista huonoista uutisista huolimatta usko lähitulevaisuuteen on vankka.

− Meillä on kova vaatimustaso ja olemme pärjänneet ihan hyvin. Joulutauko on vielä liian kaukana siihen, että nyt luovuttaisimme. Meidän täytyy löytää keinot menestymiseen vieläkin, Matikainen sanoi.