Rankkarin peruminen sai nauramaan - "sori, näin väärin"

Lukon ja JYPin välisen ottelun kolmanteen erään mahtui tilanne, joka kuumensi yleisön, mutta ei varsinaisesti joukkueita.

Ruuhka, joka poiki ensin rangaistuslaukauksen mutta ei sittenkään. Kuva: Juha Sinisalo.

Lukko pelasi ylivoimalla ja sai kovan mylläkän aikaan JYP-vahti Pekka Tuokkolan maalille. Niklas Friman hyppäsi maalivahtinsa avuksi, ja lopulta päätuomari Jouni Saukkonen vihelsi pelin poikki ja risti kätensä päänsä päälle.

Rangaistuslaukaus.

Kunnes hän perui tuomion.

- Joo, en tiennyt tällaista sääntöä, että tuomion voi perua. Pelivuosia on toivottavasti vielä paljon edessä, ja jos tässä vaiheessa oppii uusia asioita, niin paljon sitä uran lopussa jääkiekosta tietääkään, Lukon maalivahti Kaapo Kähkönen naureskeli.

Todellisuudessa tilanne meni täysin oikein, sillä kiekko ei ollut Frimanin alla.

Päätuomari Jouni Saukkonen selventää, mitä hän näki ja näkikö oikein. Kuva: Juha Sinisalo.

Saukkonen kävi ilmoittamassa asian joukkueille sanoilla ”sori, näin väärin” ja sai molemmat vaihtopenkit repeämään nauruun.

Asia hymyilytti Lukon valmentaja Kari Heikkilää vielä pelin jälkeen lehdistön edessäkin, vaikka hänen joukkueensa kärsikin voittolaukauskisan kautta 2-3-tappion JYPille.

- Tämä muistutti meidän lauantaista HPK-peliämme. Meillä on selkeästi vaikeuksia otteluiden alussa, Heikkilä totesi.

Avauserässä JYP vei kotijoukkuetta miten tahtoi ja siirtyi johtoon Joonas Nättisen maalilla. Toisessa erässä jyväskyläläiset eivät olleet enää niin pahasti niskan päällä, mutta pystyivät silti lisäämään johtoaan.

JYPin toisen osuman viimeisteli Janne Kolehmainen.

Ville Vahalahti tuulettaa maaliaan. Kuva: Juha Sinisalo.

Kahden maalin johto ei tällä kaudella ole ollut JYPille turvallinen, eikä se ollut sitä Raumallakaan. Lukko tuli tasoihin Aleksi Saarelan ja Ville Vahalahden maaleilla, ja varsinainen peliaika päättyi tasan.

- Mikä tässä on positiivista, me olemme nousseet näissä peleissä. Loppu oli mitä oli, mutta se onkin arpapeliä, Heikkilä näki.

Arvonnoissa eli voittolaukauskisassa Joonas Nättinen ampui JYPille kaksi maalia ja Janne Tavi yhden. Lukolta Pekka Tuokkolan yllättämiseen pystyivät Aaron Gagnon ja Aleksi Saarela.

Pelin hahmo oli 41 kertaa Lukon maalilla torjunut Kaapo Kähkönen, mutta hän poistui kaukalosta kiroillen.

- Kun saisi yhden rankkarin kiinni, niin voitettaisiin, hän ruoski itseään.

Kaapo Kähkönen torjui Lukon maalilla 41 kertaa, mutta voittolaukauskisassa hän ei enää pystynyt loistamaan. Kuva: Juha Sinisalo