Raju peli päättyi raumalaisjuhliin

Aaron Gagnon teki Lukon ensimmäisen maalin uusitussa Isomäen hallissa. Kuva: Mikko Ruohola.

Lauantai-ilta, viimeistä paikkaa myöten loppuunmyyty Isomäen jäähalli, kauden ensimmäinen paikallispeli Porissa, Suomen kirkkaimmat valot, halloween-teema…

Puitteet hyvälle tapahtumalle olivat pystyssä, kun Ässät ja Lukko asettuivat mittaamaan voimasuhteitaan.

Odotukset saivat myös katetta, sillä Isomäen illan gladiaattorit tarjosivat värikkään näytelmän. Värit olivat normaalista poikkeavat, sillä Ässät pelasi poikkeuksellisesti mustissa paidoissa.

- Aikamoinen tapahtumahan tämä oli. Jos ajatellaan suomalaista urheilukulttuuria isommassa kuvassa, niin onhan se hienoa, että tällaisia pystytään vielä polkaisemaan liikkeelle, Lukon valmentaja Risto Dufva tiivisti pelin jälkeen.

Hän saattoi löysätä kauluspaitaansa hyvillä mielin, sillä Lukko lähti liigapeleistä maaottelutauolle 2-3 (2-1, 0-2, 0-0) –vierasvoitolla ja siirtyi sarjassa taas jaetulle kärkipaikalle.

Huilijaksoa Lukolle ei tarjoudu, sillä joukkue on tulessa CHL-kaukaloissa taas tiistaina, kun ohjelmassa on vierasottelu Djurgårdenia vastaan.

Siksi raumalaiset huilasivat jo tämän viikon alussa riskilläkin. Kahden peräkkäisen pelin rypistys toi täyden pistepotin, joten riski kannatti.

- Raju pelihän se oli, mutta kyllä me totuuden nimessä olimme parempia, Dufva sanoi.

Lukko otti pelissä ohjat, sillä Aaron Gagnon yllätti ässävahti Andreas Bernardin jo pelin kolmannella minuutilla. Kanadalaissentteri laittoi Jesse Virtasen laukauksen paluukiekon verkkoon.

Avauserä kääntyi kuitenkin Ässille. Niko Ojamäki tasoitti ja Valtteri Viljanen vei kotijoukkueen johtoon.

Molemmissa maaleissa Ässien pelaaja pääsi hyvästä paikasta laittamaan rannelaukauksella kiekon ohi Ryan Zapolskin.

- Ässät sai kahdesta ekasta paikastaan kaksi maalia, Dufva harmitteli.

Toisessa erässä asetelmat kääntyivät. Ensin Rony Ahonen päätti ylivoimahyökkäyksen tasoitukseen, ja hiukan erän puolivälin jälkeen Toni Koivisto vei paluukiekosta raumalaiset johtoon.

Osuma jäi pelin voittomaaliksi.

- Toinen erä oli selvästi meidän, samoin viimeinen. Mutta ainahan maalin peli on tiukka, Dufva mietti.

Lukko siirtyi käyttämään kolmea hyökkäysketjua jo toisen erän alussa. Pelaavasta kokoonpanosta putosivat Teemu Nurmi, Eetu Koski ja Toni Suuronen.

- Nurmi poistui, ja se rikkoi neljän ketjun pelin. Sillä aikaa, kun Nurmi oli pois, saimme otteen itsellemme ja sitten mentiin niin, Dufva kuittasi.

Ässistä kovia koki maalivahti Bernard, joka sai viillon kasvoihinsa toisen erän lopulla. Oskari Setänen teki debyyttinsä ässävahtina kasvattajaseuraansa vastaan TPS:n maski päässään.

Setänen torjui kaksi laukausta ja siirtyi kolmanteen erään taas penkille, kun Bernard palasi kaukaloon.

Lukosta kaksi pelaajaa on valittu maajoukkueeseen, Toni Koivisto Suomen ja Ryan Zapolski Yhdysvaltojen ryhmään. Lähtevätkö molemmat silti Tukholmaan CHL-peliin?

- Katsellaan rauhassa. En minä sano mitään, kuka lähtee ja kuka ei, Dufva vastasi.