Pyörälän saama jäähy kuumensi tunteita Oulussa

Mika Pyörälä istui jäähyaitiossa, kun HIFK ratkaisi ottelun jatkoajalla.

Kärpät–HIFK on päättynyt.

Ensin tuomareille on asiaa Ilkka Mikkolalla. Kokenut kärppäpakki heittää ilmeisesti jotain painokelvotonta, koska hän saa puheenvuorostaan rangaistuksen.

Sitten asiaa on kapteeni Lasse Kukkosella, joka ei varmaankaan lämpimikseen juttele päätuomaripari Jussi Leppäsen ja Jari-Pekka Pajulan kanssa. Kukkonen ei saa käytöskymppiä – herrasmies kun on.

Ilman rangaistusta ei sitä vastoin selvinnyt Mika Pyörälä, joka istui jäähypenkillä, kun HIFK:n Tommi Taimi tykitti jatkojalla ajassa 61.51 voitto- ja ylivoimamaalin 3–2:een.

Porua ja parranpärinää niin kärppäleirissä kuin katsomossa aiheutti tilanne, jossa Pyörälä joutui ajassa 60.19 kiinnipitämisestä jäähylle. Pyörälän mailakäsi jäi Juhamatti Aaltosen taakse ja riuhtaistessaan sen HIFK-hyökkääjän pään ylin, tämän kypärä irtosi.

Jäähyn arvoinen teko vai ei?

– Yritin luistella ohi, ilmeisesti painoin sitten kypärää niin, että se lähti päästä. Täytyisi pelata huolellisemmin, emmekä me tänään tuomareihin kaatuneet, Pyörälä itse kertasi rauhallisesti.

Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen sitä vastoin kävi kuumana.

– Kaikki, jotka näkivät tämän ottelun, näkivät mihin se ratkesi, enkä kommentoi sitä tämän enempää.

Miksi et kommentoi?

– No siksi kun en kommentoi, Suikkasen ääneen tuli lisää desibelejä.

Minuuttuja myöhemmin Suikkanen piti vielä suljettujen ovien takana tiukkasävyisen palaverin virallisen otteluvalvojan Jukka Pakaslahden kanssa.

HIFK siirtyi heti avauserässä 2–0-johtoon komeilla klapklap-osumilla.

– Olimme sukkasillaan, arkoja ja leuka rinnassa. Erän lopussa peli vapautui ja toinen erä oli meidän, ja loppuhan oli sitten tasaista, Suikkanen kertasi.

Kärppien näkyvin pelaaja oli tällä kertaa kanadalaispuolustaja Shaun Heska. Hänen tykityksestään Lasse Kukkonen ohjasi 1–2:een, toisessa erässä mies osui tolppaan ja kolmannessa erässä hän hukkasi läheltä tekopaikan, jossa puolet HIFK:n maalista ammotti tyhjyyttään.

2–2-tasoituksen vippasi Jani Hakanpää, joka veto meni sisään HIFK:n puolustajan mailasta. Hakanpäälle liigamaali oli kauden ensimmäinen.

Edellisellä HIFK:n vierailulla Aaltonen tehtaili 2+1, ja nyt ex-kärppä saalisti 0+2.

Katsojia oli 5707, joka on toistaiseksi kauden ennätysyleisö.

Kärppien seuraava ottelu on tiistain CHL-kamppailu Sparta Prahaa vastaan. Neljän kotiottelun sarja päättyy torstaina liigaottelussa sarjanousija Mikkelin Jukureita vastaan.