Pihtariasenne toi tuloksen

Jesse Virtasen ylivoimamaali ja Ryan Zapolskin kauden kymmenes nollapeli olivat ratkaisukohdat, kun Lukko kukisti Kärpät  kotijäällään maalein 1-0 (0-0, 0-0, 1-0).

- Kärpistä tiedetään, että heidän pelinsä ei hirveästi anna, joten pyrimme olemaan yhtä pihtareita. Tänään oli kiva, kun pystyi olemaan pihtari, Lukon valmentaja Risto Dufva niittasi.

Lukko pystyi katkaisemaan Kärppien yhdeksän ottelun mittaisen pisteputken. Samalla raumalaiset venyttivät oman voittoputkensa viiden pelin pituiseksi.

Lukko ei ole hävinnyt kertaakaan sen jälkeen, kun keskushyökkääjä Peter Tiivola siirtyi Bluesista Raumalle.

- Vastassa oli hyvävireinen Kärpät, mutta mekin olemme onneksi löytäneet itsemme taas. Pystymme pelaamaan näitä huippujoukkueita vastaan, ja olimme aloitteellisempia jopa, Dufva näki.

Ratkaisun viimeisteli Jesse Virtanen päätöserän yhdeksännellä minuutilla. Puolustaja laittoi maalin edestä kiekon Sami Rajaniemen selän taakse.

- Tasaviisikoin molemmat olivat juuri niin uhrautuvia kuin pitää ollakin. Erikoistilannepelaaminen oli jälleen suuressa roolissa, vaikka se ei mikään tyypillinen ylivoimamaali ollutkaan, Dufva sanoi.

- Maalin peli tämä oli. Ei varmaan hirveää vääryyttä olisi koettu, olisi tämä sitten kumpaan tahansa suuntaan kääntynyt.