Pelicans yhä TPS:lle voittamaton: "Emme löydä vastauksia"

Tiistai-ilta ei tuonut TPS:lle taaskaan vastausta Pelicans-kurimukseen. Pelicans nappasi kolme pistettä 2–1-voitolla, nousi sarjassa kuudenneksi ja nujersi TPS:n yhteensä jo kahdeksannen kerran peräkkäin.

Tämänkin kauden runkosarjassa Pelicans voitti siis kaikki neljä otteluaan TPS:ää vastaan. Ei ihme, että TPS-leiri raapi ottelun jälkeen päätään.

–Ei meillä oikein tahdo löytyä vastauksia Pelicansia vastaan. Sitä on vaikea kuvailla, mutta joku tässä tökkii, taivasteli turkulaisten sentteri Eric Perrin.

–Kyllä tässä on kovasti pohdittu, miksi Pelicans kylvettää meitä. Ei se tänäänkään sattumaa ollut, että Pelicans voitti. Se oli nälkäinen ja aggressiivinen, pähkäili TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Pelicans-peikko pysyy siis mysteerinä, mutta tiistai-illan kamppailusta ratkaisun paikka kyllä löytyi. Se paljastui jo muutamasta minuutissa alkuillasta.

Avauserässä Pelicans vei peliä lähes miten tahtoi. Pitkältä sairaslomalta palannut Miska Siikonen vei Pelicansin johtoon kuuden minuutin pelin jälkeen, eikä TPS:llä ollut kuin pari tilaisuutta kuitata lahtelaisten johtomaali. Pelicans taas olisi voinut lähteä erätauolle suuremmassakin johdossa.

–Ensimmäinen erä tämän pelin ratkaisi. Toisessa ja kolmannessa erässä olimme parempia, mutta meillä ei yleensä ole tapana aloittaa näin huonosti, tuskaili Perrin.

–Mietimme aivan liikaa ensimmäisessä erässä. Emme pelanneet sellaista lätkää kuin meidän pitäisi. Toisessa erässä olimme jo paljon parempia, komppasi TPS-pakki Per Savilahti-Nagander.

Toinen erä alkoi sisuuntuneen TPS:n vahvalla paineella. Roni Rukajärven 2–0-maali syntyi itse asiassa pelitapahtumien vastaisesti, mutta osuma tappoi TPS:n momentumin.

Toisessa erässä kuvaan astui myös TPS:n viime aikoina tökkinyt viimeistely. Erik Thorell kolisutti hyvästä paikasta pleksejä, ja Pelicans-maalivahti Karri Rämö pysäytti laukauksen toisensa perään. Ja kun Rämö ei enää ehtinyt tielle, niin puolustajat Marko Pöyhönen ja Henri Heino syöksyivät tyhjän maalin eteen tuuraamaan Rämöä.

Toisen erän viimeisellä minuutilla Perrin ohjasi TPS:lle tärkeän kavennuksen, mutta päätöserässä kiri jäi piippuun. Siitä iso ansio kuuluu erinomaisen ottelun pelanneelle Pelicans-hyökkääjä Iikka Kangasniemelle, joka pakotti vikkelällä luistelulla niin Perrinin kuin Tomi Kallion rikkomaan jäähyn arvoisesti. Alivoimien tappaminen kulutti TPS:ää ja piti pelin rytmin Pelicansille suotuisana.

Siikosen paluun myötä Pelicans kokosi jälleen alkukauden tähtiketjunsa Kimi Koivisto–Siikonen–Kangasniemi, ja jälki oli erinomaista.

–Olen tyytyväinen jokaiseen pelaajaan, mutta erityisesti Siikosen ketju oli erittäin hyvä. Heidän kemiansa kohtaavat hyvin, Pelicans-päävalmentaja Petri Matikainen suitsutti.

Siikonen oli itsekin tyytyväinen otteisiinsa kolmen kuukauden pelaamattomuuden jälkeen. Parikymppisen sentterin mielestä peli sujui jopa yllättävän hyvin.

–Eihän se heti voi timanttia olla. Alku oli hyvä, mutta pelin vanhetessa meno muuttui vähän dieseliksi. Yllättävän hyvä silti ensimmäiseksi peliksi. Onneksi nyt on paljon pelejä, niin saa nopeasti pelikunnosta kiinni, Siikonen kertoi.

–Mitään kipuja ei ollut, kaikki on ihan hyvin.

Siikonen haki jo taannoin tuntumaa A-juniorien mukana, mutta siitä ei lopulta ollut kaivattua apua tuntuman hakemisessa.

–Menini siellä aikalailla suoraan peleihin, ja sielläkin tuli pieni loukkaantuminen. Sekin saatiin onneksi kuntoon.

Siikosellakaan ei ollut vastausta siihen, miksi Pelicans on täysin ylittämätön este TPS:lle. Lahtelaisleirikään ei kuitenkaan anna saldolle painoarvoa pudotuspelejä ajatellen.

–En tosiaan tiedä. TPS on kyllä kova joukkue, mutta nyt on vain sattunut käymään niin, että olemme pelanneet hyvin heitä vastaan ja raapineet voittoja. Jotkut vastustajat vain sopivat toisilleen.

–Jos kuitenkin pleijareissa kohdataan, niin tästä ei ole enää mitään hyötyä. Se on eri maailma. Jos ajattelee vaikka meitä viime kaudella, niin runkosarjassa emme mahtaneet KalPalle mitään, mutta pleijareissa keksimme keinot, Siikonen muistuttaa.