Pelicans laukoi, hallitsi, laukoi, hallitsi ja hävisi

Kun maalinedustan parhaan maalintekosektorin laukaisukartta kertoo lukemia 19-6, on kotijoukkue aika todennäköinen voittaja. No, eipä ollut torstaina Lahdessa.

"Olin menossa Espoossa aamuharjoituksiin kello 8.30, kun tuli soitto, että illalla pitäisikin pelata maalilla Lahdessa."

Pelicans hallitsi kaukalotapahtumia Ässiä vastaan, mutta porilaiset tekivät enemmän maaleja. Pisteet lähtivät Padan mukana Satakuntaan, kun Pelicans onnistui maalinteossa vasta viimeisellä kymmenminuuttisella.

Edes liki viiden minuutin ylivoima pelin loppuun ei pelastanut lahtelaisia, kun pakkopelin maalit jäivät yhteen puolustaja Mikko Kousan lämäriin.

- Ei voi kuin katsoa ja kunnioittaa Ässien tapaa puolustaa. Se on sarjan sitkein peräpää tekemään hommia, kiteytti Pelicansin apuvalmentaja Pasi Nurminen.

Lahtelaiskasvatti Joonas Haraldin, 21, yllättävästä liigadebyytistä tuli tappiollinen, vaikka Haraldille kertyi vain 13 torjuntaa.

- Olin menossa Espoossa aamuharjoituksiin kello 8.30, kun tuli soitto, että illalla pitäisikin pelata maalilla Lahdessa, kertasi lainapestillä Espoo Unitedissa ollut Harald, 21, pikakomennustaan.

Erityiskehut vieraista keräsivät yhteensä yli 50 minuuttia pelanneet puolustajat Jyri Marttinen ja Niko Peltola. Kaksikko hoiti yhdessä Tommi Paakkolanvaaran kanssa loppuminuuttien kahden (ja käytännössä kolmenkin) miehen alivoiman.

- Hävisimme, vaikka annoimme viidellä viittä vastaan kaksi maalintekopaikkaa. Peltolan ja Marttisen johdolla Ässät on todella jämäkkä maalinedustalla, kommentoi Pelicansin valmentaja Petri Matikainen.