Oranssi mörkö piti otteensa loppuun asti

Lukon kausi päättyi Hakametsään. Tamperelaiset juhlivat, raumalaiset eivät.

Risto Dufvan aikakausi tullaan Raumalla muistamaan siitä, että joka kevät Lukko joutui kohtaamaan Tapparan, ja joka kerta iso oranssi mörkö oli liian paha pala.

Tänä vuonna Tappara päätti konkreettisesti Lukon kauden, sillä kohtalo heitti joukkueet vastakkain jo puolivälierissä. Tappara pudotti Lukon otteluvoitoin 4-1, sillä viides kohtaaminen päättyi kirvesrintojen voittoon maalein 5-3.

- Kunnia ja arvostus Lukolle. Vaikka voitot menivät 4-1, jokainen ottelu on ollut ympäripyöreä, Tapparan valmentaja Jussi Tapola summasi.

- Sen sanon, että noin kurinalaisesti ja tiiviisti puolustavia joukkueita ei montaa tässä sarjassa ole. Vaikka Dufvaa arvostetaan hyvistä kommenteista, häntä pitää arvostaa myös hyvästä pelitavasta.

Lauantain pelissä Lukolla ei juuri ollut vaihtoehtoja. Joukkue oli ajettu nurkkaan, ja vain voitolla kausi jatkuisi.

Avauserässä keltapaidat veivätkin peliä ajoittain miten tahtoivat. Veli-Matti Savinainen pääsi tosin kilauttamaan tolppaa, mutta erätauolle mentiin raumalaisjohdossa.

Siitä piti huolen Peter Tiivola, joka ohjasi Jesse Virtasen maalille heittämän kiekon verkkoon.

- En tiedä, miksi me oikein siinä katselimme, mitä Lukko lähtee tekemään. Jos me noin pelaamme, niin kyllä me silloin olemme altavastaajia, Tapparan nuori hyökkääjä Patrik Laine totesi.

Lukko tuli vahvasti heti toisen erän alkuunkin, mutta ykkösketjun hyvä maalintekopaikka jäi hyödyntämättä.

Sen jälkeen tuli vaihtovirhe, jonka ansiosta Laine karkasi läpiajoon. Kylmäpäinen ratkaisija ei hämmentynyt vaan harhautti Ryan Zapolskin ja tasoitti pelin.

Takaisku ei näyttänyt edes hetkauttavan Lukkoa. Pian Ilkka Mikkola ampui joukkueen jälleen johtoon, ja Ville Vahalahti lisäsi kaulaa ylivoimaosumallaan.

Lukko pääsi kolmanteen erään kahden maalin etumatkalta, mutta matka päätyyn oli vielä pitkä.

Kello ei ehtinyt käydä kuin 38 sekuntia, kun Zapolski erehtyi hörppäämään. Jenkkivahti ei siis ottanut huikkaa juomapullostaan, vaan Henrik Haapalan lähettämä kiekko lepatti hänen selkänsä taakse.

- Kyllä meiltä oli koko ottelusarjan ajan onni jossain muualla. Kiekkojumalat eivät katselleet meihin päin, Vahalahti harmitteli.

- Kun lähdetään kahden maalin johdosta kolmanteen erään, niin eihän siinä muuta lähdetä tekemään kuin puolustamaan voittoa. Ikävällä tavalla se maali tuli, ja se vähän lamaannutti. Siinä tuli pari muutakin virhettä.

Virheet näkyivät myös tulostaululla. Filip Riska ja Ilkka Mikkola joutuivat ottamaan kaksiminuuttiset, ja Kristian Kuusela ja Patrik Laine ampuivat vuorollaan ylivoimamaalit.

Laine oli Tapparan voiton suurin sankari, joka joutui vaihtojen välissä turruttamaan polveaan jääpussilla mutta joka silti keräsi tehot 2+1.

- Kiva on aina onnistua, mutta kuten olen monta kertaa ennenkin sanonut, niin se on ihan sama, kuka ne maalit tekee, Laine väisteli.

Kokonaisuutena Lukko pelasi viidennessä puolivälierässä vahvan pelin, mutta se ei vaan riittänyt. Sama on ollut henki koko sarjan ajan. Lukko on pelannut hyvin, mutta Tappara on ollut liian vahva.

- Aina se pettymys on, kun jatkosta putoaa. Mielessä on aika paljon tyhjyyttä. Ketuttaa aika paljon. Mutta ei voi mitään, elämä jatkuu. Seuraava päivä on jo huomenna, Vahalahti summasi.

Hänen osaltaan elämä jatkuu Raumalla, sillä tehohyökkääjä solmi jo kauden aikana kolmen vuoden jatkosopimuksen Lukon kanssa. Päävalmentaja Risto Dufvan nelivuotinen projekti päättyi lauantaina Hakametsään.

- Kyllä mä tuossa päätöspuheen pidin. Kiitin kaikkia, sillä turha tässä on enää märehtiä. Tappara jatkaa matkaansa playoffeissa, me jatkamme kuka minnekin. Kiitollinen saa olla, että saa tällaista työtä tehdä, Dufva niputti.