Ollaan vielä mestaruustaistelussa mukana, virnuili Dufva

Lukon ja Jukurien torstaisessa kohtaamisessa asetelmat olivat selkeät. Vain kolmen pisteen voitto pitäisi jommankumman ohuet pudotuspelihaaveet hengissä.

Sen voiton nappasi Jukurit lukemin 3-4 (0-3, 2-1, 0-1). Ottelun ratkaisu nähtiin käytännössä ensimmäisessä erässä, jossa vieraiden Antti Jaatinen, Henrik Koivisto ja Jesper Piitulainen rokottivat haluttoman oloista kotijoukkuetta.

- Alku oli vaisu. Ei ollut tunnetta, eikä kamppailua. En tiedä mistä se johtui, Lukon valmentaja Kari Heikkilä manasi.

Lukko heräsi kyllä kiriin Janne Niskalan (1-3), Aleksi Saarelan (2-3) ja Jesse Virtasen (3-4). Välissä pääsi vain rokottamaan voittomaalin Jukurien Nestori Lähde.

- Kyllä me tiedettiin, että Lukolla on vielä pieni panos pelissä ja lähdettiin ihan täyttä vetämään. Oltiin huomattavasti valmiimpia alussa, mutta tuntuu, että meille ei sovi noin hyvät alut, koska sitten tulee yleensä ongelmia loppupelissä, Lähde sanoi.

Jukurit oli viimeisen erän pahassa rummutuksessa, mutta kesti yhteensä 21 kertaa torjuneen Sami Rajaniemen johdolla Lukon paineen. 

- Toisaalta positiivista oli se, että osaamista ja tahtoa löytyy kun oikein haetaan. Se vain lähtee liikkeelle liian myöhään, Heikkilä harmitteli.

Ottelun viimeiseksi jäänyt Jesse Virtasen maali oli sikäli merkittävä, että hän repäisi pisteen lisää eroa Jukurien Miika Koivistoon puolustajien pistepörssin kärjessä. Raumalla pisteittä jääneellä Koivistolla on kasassa tehot 4+33=37, Virtasella 9+30=39.

Lukko ei enää kahdessa jäljellä olevassa ottelussaan viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävän Ilveksen yhdeksän pisteen etumatkaa pysty kiinni kuromaan. Sen sijaan kolmen pisteen päähän Ilveksestä noussut Jukurit pystyy sen viimeisessä ottelussaan tekemään, mutta tarvitsee myös Lukon apua. Jukureiden ihmenousu vaatisi vielä paitsi voittoa Pelicansista, myös sitä, että Ilves ei saa pistettäkään Lukkoa ja Sportia vastaan.

- Tosi hienolta tuntuu. Ollaan mestaruustaistelussa vielä mukana, Jukurien päävalmentaja Risto Dufva virnuili.