Ohhoh, olipa ottelu – Ilves murisi, Ilves mureni ja Ilves iloitsi

Oh-hoh, olipa ottelu! Ensin Ilves murisi, sitten mureni ja lopussa taas murisi.

Avauserän 0–2-johto irtosi alle viidessä minuutissa, kun Marcus Fagerudd ja Ville Meskanen huudattivat Hakametsän vihreäkeltaista kansanosaa. Sitten tahtipuikkoa heilutti Tappara. 

Kun alle seitsemän minuuttia oli pelattu, mediakuutiolla komeilivat lukemat 1–2. 

Sen jälkeen seurasi reilut kolme varttia "playoff-vääntöä", yhdyssanan varsinaisessa merkityksessä, kunnes Tapparan Jussi Tapola otti joukkueelleen aikalisän ajassa 50.31 ja Ilveksen Teemu Rautiainen minuutti myöhemmin kampituskakkosen.  

Kävi niin kuin Tapparan ylivoimien aikana on hyvin usein tällä kaudella käynyt. Kirvesrinnat tekivät yv-maalin. Teemu Nurmi ja Otso Rantakari pohjustivat tekopaikan ja Sebastian Repo iski oranssihenkistä kotikatsomon räjäyttäneen tasoitusmaalin. Pelattu 52.40 ja tilanne 2–2.

Taasko mennään jatkoerään?

Ei mennä, päätti keltapaitainen vaihtopenkki. Tasoituksesta ei ehtinyt kulua kahta minuuttiakaan, kun llves-kapteeni Tapio Laakso iski joukkueensa johtoon. Ja loppulukemat 2–4 sai ajassa 58.42 sinetöidä Aleksi Mustonen Jerry D'Amigon ja Tapio Laakson syötöistä.

Taistelu Tampereen herruudesta on viiden ottelun jälkeen nyt Ilvekselle 3–2. Välieräpaikka on katkolla tupsukorville perjantaina.

Kuka olisi moista uskonut vielä viikko sitten?