Nyt putosi KooKoolta ykkösparin pakki!

KalPa nappasi toisena iltana putkeen voiton KooKoosta, kun pisteet lähtivät Kuopioon maalein 2-1. Kuten maalit osoittavat, niin ottelu oli todella tasainen vääntö ja kaikki osumat nähtiin jo avauserässä. Voiton myötä KalPa paranteli asemiaan sarjataulukon kärkipäässä, kun taas KooKoo jatkaa edelleen taistelua pudotuspelipaikoista.

Kun KooKoo hävisi 5894 katsojan edessä lauantaisen ilmaispelinsä KalPan isäntänä maalein 1-2, jäi kouvolalaisseuran viikon saalis yhteen liigapisteeseen.

KooKoon viikon ainoat voittajat olivatkin joukkueen pilkkimestaruuden parikisassa vieneet Jan-Mikael Juutilainen ja Mikko Alikoski. Saalis Käyrälammelta oli viisi ahventa eli saman verran kuin kaksikolla on koossa tältä kaudelta maaleja.

Tappioita KooKoolle tuli mieshukkana. Perjantaina riveistä putosi kesken Kuopion vieraspelin maalivahti Samu Perhonen, lauantaina kesken avauserän joukkueessa toiseksi eniten (ottelukeskiarvo 22.23) pelannut puolustaja Ryan O´Connor.

- Ryanin vaivan ei pitäisi olla paha, mutta minähän en näistä saa puhua. Tappio harmittaa, koska pelasimme yhden ehjimmistä 60-minuuttisista aikanani KooKoossa.Vastustaja vain pani penteleesti kapuloita rattaisiin, kuvaili KooKoo-käskyttäjä Tuomas Tuokkola.

KalPa-luotsi Pekka Virran oli helppo vetäytyä mökilleen Utin Haukkajärven rantaan, missä illalla lämminneen saunan terasssilta saattoi katsella taivaalla Kouvolan valoja ja hykerrellä tämän kauden neljän KooKoo-voiton jäljiltä.

KalPalle voiton ratkaisseet maalit viimeistelivät kauden neljäntensä tehneet nelosketjun laitahyökkääjä Miikka Pitkänen ja ylivoimalla osunut puolustaja Joonas Lyytinen.

Pitkänen ehti odottaa osumaansa pitkään. Hän aloitti kauden keskushyökkääjänä kolmella maalilla KalPan kolmessa ensimmäisessä pelissä Pelicansia, Jukureita ja JYPiä vastaan. Sumaa seurasi 41 ottelun maaliton putki, jonka aikana tilastoihin kertyi seitsemän syöttöpistettä.

- En tietenkään osannut odottaa niin hyvää kauden alkua, mutta eipä sitten välillä kiekko tuntunut menevän maaliin mistään. Onneksi joukkue on pärjännyt, Pitkänen kommentoi.

Junioriaikansa sentterinä pelannut Pitkänen on nimetty Savon sydämessä ”Toivalan Datshukiksi”. KalPassa on kuitenkin tällä erää tarjolla käytännössä laitahyökkääjän rooli. Harjoitusten tilauksena on kymmenen kiloa lihasta, jotta 177-senttinen ja 75-kiloinen Pitkänen, 20, pärjäisi puolustuspään kulmaväännöissä, joihin keskushyökkääjä joutuu tämän tästä.