Nelosketjun työmyyrät näyttivät esimerkkiä

Jari Sailio iski tiistaina Sportin verkkoon kaksi identtistä maalia.

Nelosketjun väkevä laitahyökkääjä Jari Sailio pelasi tiistaina uransa kenties parhaan pelin Kärppien paidassa iskemällä kaksi kertaa kiekon lähes identtisesti Sportin Mika Järvisen selän taakse.

Eivätkä ne mitä tahansa maaleja olleet. Sailion tasoitti ottelun puolessa välissä pelin 1–1:n ja aivan toisen erän lopussa mies teki 2–1-johtomaalin.

– Oli hieno räpätä pari maalia. Maalit antavat aina virtaa, Sailio muikisteli 5–1-voiton jälkeen.

Pitkän (11 ½ viikkoa) loukkaantumisjakson jälkeen takaisin kaukaloihin palannut Sailio on pelannut nyt kolme ottelua ja tehnyt niissä neljä pistettä. Sportia vastaan hänellä oli mahdollisuus jopa uran ensimmäiseen hattutemppuun, mutta ammuttu laukaus pari sekuntia ennen loppua pysähtyi Järvisen paidan kotkalogoon.

– Pitää odottaa hattutemppua seuraavaan kertaan, Sailio hymähti.

Sailio on fyysinen pelaaja, joka tykkää rouhia kovissa paikoissa.

– Mitä kovempia pelejä ja vastustajia, sitä enemmän sytyn fyysiseen peliin, hän korosti.

"Me menemme peli kerrallaan vain voittojen perässä. Jokainen peli on koko ajan tärkeä."

Kärppien nelosketju on tällä hetkellä hyvässä kuosissa. Sailio (2+0), Markus Humaloja (0+2) ja Sami Anttila ovat löytäneet yhteisen sävelen.

– Joukkueen ja valmennuksen kannalta on hyvä, että laajuutta löytyy. Saavat sitten ylivoimamiehet paremmin levänneinä tehdä omia juttujaan, Sailio muistutti.

Nelosketjun mojovan esityksen lisäksi kehut voi ojentaa kanadalaispuolustaja Shaun Heshkalle (1+1), joka ottaa alakerrassa yhän enemmän ja enemmän kiekollista johtajuutta.

Voitto venytti Kärppien matkan kauhuviivan väärälle puolelle jo viiteen pisteeseen. Pisteiden laskeminen ei kuitenkaan ole Sailiolle ”se juttu”.

– Me menemme peli kerrallaan vain voittojen perässä. Jokainen peli on koko ajan tärkeä, Sailio alleviivasi.

Myös päävalmentaja Kai Suikkanen pani merkille nelosketjun erinomaisen nykyvireen.

– Työnsankareita kaikki, etunenässä Jari ”Silli” Sailio”. Esimerkillistä joukkueen eteen pelaamista, Suikkanen suitsutti.

Kolme sarjapistettä maistuivat myös kärppävalmentajalle.

– Emme olleet tällä kaudella vielä pärjänneetkään Sportille, joten siinä mielessä erittäin nautinnollinen voitto.

"Hyvä peli meiltä, mutta törkeitä henkilökohtaisia virheitä. Kun niitä tulee, ne pilaavat muuten hyvän pelin."

Tiedoksi kaikille niille, jotka ovat epäilleet säröjä Kärppien valmennustiimin keskinäisessä kemiassa, voi kertoa, että loppusummerin törähdyksen jälkeen koko nelihenkinen tiimi Suikkanen – Mikko Manner – Toni Sihvonen – Ari Hilli vahvistettuna joukkueen lääkärillä Jukka Tikannolla otti toisensa karhunmaiseen halaukseen ja viritti vaihtopenkillä jopa pari hypähtävää askelta.

Kärppiä kolmisen kuukautta edustanut Jan Hrushka palasi tiistaina isiensä maille Brnon kaupunkiin.

Kärpät informoi tiistaina, että tshekkihyökkääjä Jan Hrushkan taival joukkueessa on päättynyt. Hrushka hyvästeli aamupäivällä joukkueen ja palasi kasvattajaseuraansa HC Kometa Brnoon.

–Nöyrä ja loistava jätkä, mutta emme löytäneet hänelle oikeaa ja käyttökelpoista pelipaikkaa, kun sairastuvalta alkoi tulla miehiä takaisin, Suikkanen taustoitti.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen manasi virheitä, jotka ratkaisivat ottelun.

–Hyvä peli meiltä, mutta törkeitä henkilökohtaisia virheitä. Kun niitä tulee, ne pilaavat muuten hyvän pelin.

Yleisöä oli oululaisittain vaatimattomasti 4486. Se on noin 1200 katsojaa vähemmän kuin edellisessä ottelussa viime lauantaina KalPaa vastaan.

Kärppien budjetoitu yleisömäärä on rakennettu 5800 katsojan keskiarvon mukaan. Tuo raja ei ole mennyt tällä kaudella kertaakaan rikki.