Mitä Kärppien tuore päävalmentaja tekee Leijonien aitiossa?

Jeesiä valmennusportaaseen. Kärpistä tuttu Mikko Manner (vas.) on vaivihkaa liittynyt Kalle Kaskisen ja Lauri Marjamäen seuraksi A-maajoukkueen valmennusryhmään. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

A-maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki on vahvistanut Leijonien valmennusryhmää Kärppien päävalmentajalla Mikko Mannerilla.

Manner on Marjamäen luottomies ja monivuotinen valmennusryhmän jäsen Oulun-ajoilta. Kaksikon tiet erkanivat viime keväänä, kun Marjamäki jätti Kärpät siirryttyään Leijonien päätoimiseksi päävalmentajaksi. Nyt tuttu valmentaja-duo on taas yhdessä. 

– Joulukuussa jo sovimme. Hän on mulle tuttu kaveri. Varsinkin nyt tarvitsemme Mannerin osaamista ja jeesiä tohon valmennustiimiin, Marjamäki perusteli lauantain Tanska-tappion jälkeen Ylen haastattelussa.

"Jeesillä" Marjamäki tarkoittaa sitä, että tämän kauden valmennusryhmän jäsenistä Waltteri Immonen on vielä toistaiseksi kiinni seurajoukkueen töissä.

Immosen työnantaja Zug pelaa Sveitsin mestaruudesta Berniä vastaan. Immonen aloitti kautensa Jokereista, HIFK:sta ja Leijonista tutun Doug Sheddenin apuvalmentajana, Sheddenin potkujen jälkeen vetovastuussa on Harold Kreis.

Alppimaisemissa kullasta kamppaillaan varsin sinivalkoisilla valmennusopeilla, slllä Bernin johtokaksikkona on Leijonissa viime kaudella vaikuttaneet Kari Jalonen ja Ville Peltonen sekä Turun puolessa varttunut Samuel Tilkanen.

Mannerin mukaan liittymiselle on löydettävissä myös puhtaasti pelillinen peruste. Niin kuin on nähty, Leijonien pelaaminen ei ole kauden mittaan aivan siinä kuosissa kuin on viime kausina totuttu. Tutun valmentajan apu on varmasti eduksi, kun pelitapaa hiotaan MM-kisakuntoon.

Manner on tunnetusti taktisesti samoilla aaltopituuksilla aisaparinsa Marjamäen kanssa.

Marjamäki vahvisti Ylelle myös sen, että Manner on maajoukkueen mukana koko kevää. eli tuttu apuri nähdään Leijonien matkassa myös kauden huipentavassa MM-turnauksessa Pariisissa.

Leijonissa puolestaan on koossa varsin oululaispainotteinen johtoporras, sillä myös maalivahtivalmentaja Ari Hilli on Kärpistä. 

Tämän viikon kaksoismaaotteluissa Tanskaa vastaan Leijonien valmennusryhmään kuuluivat jo mainittujen Marjamäen ja Mannerin lisäksi myös Kalle Kaskinen ja Marko Ojanen.